Tratamente naturiste pentru acnee

0

Acneea reprezintă o afecțiune des întâlnită a tenului ce se manifestă de obicei prin piele lucioasă cu pori dilatați și comedoane (puncte negre) ce se transformă rapid în coșuri inestetice. Ȋn afara recomandării evidente de a te adresa medicului dermatolg, există și unele remedii naturiste pe care le poți folosi cu ușurința împotriva acneei:

Sursa foto: Pinterest

Varza: are un conținut bogat în vitamina C, minerale și sulf organic, menite a preveni uscarea și iritațiile de la nivelul pielii. Zdrobește câteva frunze de varză și aplică-le pe tenul curat pentru aproximativ două zeci de minute. Clătește apoi cu infuzie de mușețel sau gălbenele, pentru un ten purificat.

Ceaiuri: se combină rădăcina de brusture cu: teci de fasole, gălbenele, soc și Trei Frați Pătați. O cură de treizeci de zile cu această combinație de plante este și o dietă de detoxifiere.

Crema de gălbenele: are efect antibacterian, antiseptic și cicatrizant. Crema de gălbenele este un produs 100% natural, conținând doar extracte de flori de gălbenele, vaselină, lanolină, ceară și ulei de lavandă. Aceste substanțe hrănitoare stimulează procesul de dezvoltare celulară a pielii. Din acest motiv, crema de gălbenele este excelentă pentru combaterea coșurilor.

Drojdia de bere: regenerează pielea și întărește sistemul imunitar.

Tinctura de propolis: aplicată peste coșuri le va strânge și le va usca, evitând, astfel, extinderea infecției.

Săpunul cu sulf: chiar dacă nu are un miros plăcut, este eficient în uscarea rapidă a coșurilor și are un preț avantajos.

Spirulina: această algă oceanică are beneficii majore pentru piele. Are cea mai mare concentrație de proteine vegetale, alături de paisprezece minerale și de vitaminele C, D, E și conține și acizi grași din gama linoleici, care reduc acneea, prin efectul lor antibacterian și de antioxidant.

Ce tipuri de măsti putem realiza singuri în casă pentru a scăpa de acnee?

Masca cu argilă:  se amestecă doua linguri de argilă cu puțină zeamă de lamâie sau cu apă plată, pâna se omogenizează. Se aplică pe tenul curat și se lasă să acționeze circa treizeci de minute. După ce se usucă, se îndepărtează cu ceai de musețel, cu efect purificator.

Masca cu aspirină: acest medicament este un aliat în lupta cu coșurile. Se dizolvă aspirina efervescentă în suc de lămâie și se amestecă cu doua lingurițe de argilă și cu miere, până ce pasta se omogenizează. Se va lăsa să acționeze circa douăzeci de minute și se clătește cu apă căldută.

Masca cu miere și scorțișoară: scorțișoara poate vindeca acneea, grație proprietaților sale antibacteriale și antiinflamatorii. Se amestecă trei lingurițe de miere cu o lingurița de scorțisoara, apoi se aplică pe coșuri și se lasă să acționeze o noapte. Se înlatură cu apă călduță.

Masca cu tărâțe: pentru a combate acneea se aplică de două ori pe săptămâna o mască cu tărâțe înmuiate în apă. Pentru a-i atenua efectul abraziv, se pot amesteca tărâțele cu două ouă și o lingura de ulei de măsline, aplicându-se pasta obtinută pe ten, prin miscări circulare. Se clătește cu apă călduța după circa 10 minute.