Star

A.S.I.A
Biografie:
Trupa A.S.I.A. a aparut in martie 1999. Irina: "Ideea a fost a mea si a domnului Adrian Ordean. Eu si Anca ne cunosteam mai de mult, pentru ca faceam backing-vocals la Schimbul 3. Ne-am Gandit sa formam o trupa de fete pentru ca in momentul acela nu prea exista asa ceva in muzica romaneasca, iar stilul slow-dance nu era abordat, de asemenea, de nimeni." Sorana: "Prima mea intalnire cu fetele a avut loc la studioul lui Adi Ordean. Eu eram atunci la scoala populara de arta si Adi mi-a spus ca vrea sa infiinteze o trupa, asa ca m-am dus la studio sa le cunosc pe celelalte." Desi erau nist firi diferite, s-au inteles perfect din prima. Anca era responsabila cu bancurile, Sorana era "copilul" trupei, cea mai zapacita, Irina era cea mai serioasa, iar Anemona, romantica si tacuta.
Primul album l-au lansat pe 18 decembrie 1999 - "A.S.I.A.", iar "Inima mea" a devenit in scurt timp un hit, intrand i topul autohton al anului 2000. Tot in acest an au fost desemnate de revista "Privirea" drept femeile anului, au avut recital la Eurovizion si au castigat doua premii la Mamaia.
Pe 18 iulie si-au lansat EP-ul "Periculos" la emisiunea "PROfm e aici". Piesa de rezistenta era "O iubire de-o vara", o melodie aparent simpla, cu un sound specific cantecelor estivale. In vara anului 2000 A.S.I.A. sufera o schimbare. Anemona paraseste trupa din cauza programului foarte incarcat. Sorana, cea mai apropiata de Anemona, sufera cel mai mult. Nu-i vine sa creada ca Anemona pleaca. Florin Ionescu, managerul trupei, incepe cautarea undei noi soliste. Laurentiu Niculescu i-o recomanda pe Alexandra Crina Potora, care o interpretase in emisiunea "Ploaia de stele" pe Britney Spears. Avea 16 ani si era eleva in clasa a XI-a la liceul "Iulia Hasdeu" din Bucuresti. Fetele sunt foart bucuroase de venirea Alexandrei in trupa si respecta decizia Anemonei de a urma o cariera in actorie. In noua componenta, trupa pare sa mearga cel mai bine.
Fetele scot un nou album pe 18 decembrie 2000, "Nopti Albe". Lansarea este cu atat mai mediatizata cu cat este ultima lansare a anului si prima lansare a mileniului. "Nopti Albe" este o noutate are un sound nou, cu influente din muzica orientala si latino. In sa noutatea absoluta consta in prezenta r'n'b-ului. "Nopti albe" este un album care marcheaza un nou drum, o noua etapa si o noua fila de pozeste din viata trupei.
A.S.I.A. a fost singura trupa din Romania care a fost invitata la Paris la emisiunea de televiziune a lui Jean-Paul Gaultier. Fetele i-au cucerit pe francezi prin felul cum arata, cum canta si cum danseaza
ADIO play-back!!! S-au saturat sa faca play-back, asa ca in vara anului 2001, au pornit intr-un turneu live 100%, avand in spate o formatie de instrumentisti.Turne ul s-a numit "Iveco LIVe 2001",si a tinut de pe 18 iunie 2001 pana pe 6 iulie 2001.a fost un succes imens, media de spectatori fiind de peste 10000 de persoane in fiecare oras, iar in Galati, Iasi si Oradea peste 20000 de suflete.
Pe 10 august au lansat "Iubiri adevarate" la Sulina. EP-ul contine 4 piese noi, un extras din concertul live de la Brasov si negativul piesei "Da-mi noptile-napoi".
Pe data de 8 martie 2002 trupa A.S.I.A. a sarbatorit 3 ani d cariera muzicala de succes, 3 anicare au insemnat printre altele, debutul concertelor live in lumea po-dance-ului romanesc.Chiar de ziua trupei, fetele se aflau la Premiile industriei muzicale romanesti unde au castigat premiul pentru cel mai bun album al anului "Nopti albe".
Drept cadou pentru toti fanii ce au fost alaturi de ele in acesti 3 ani, A.S.I.A. a lansat pachetul "A.S.I.A.FM" ce contine un tricou, o caseta video cu momente inedite din viata si cariera celor 4 asiatice, un Cd cu cele mai bune melodii, o carte postala si un poster cu autografele lor.
A.S.I.A. a fost si-n America, daca tot se pomenea foarte des de acest continent in melodiile lor. Ele au avut un turneu in perioada 7-22 mai, in 6 orase.
Pe data de 18 septembrie 2002 a fost lansat albumul "Eu,tu si...luna de pe cer". Contine 10 piese iar primul extras a fost "Luna de pe cer". Odata cu lansarea albumului s-a anuntat plecarea Alexandrei din trupa pentru a-si urma studiile in S.U.A. desi aceasta data de 18 septembrie trebuia sa aduca bucurie in sufletele faniilor, acestia au
fost mai dezamagiti ca niciodata. A doua oara cand "A"-ul final paraseste grupul.Toti au considerat ca aici este sarsitul trupei, dar pentru a doua oara ANKA, SORANA si IRINA, veteranele grupului, au dovedit ca vor merge inainte orice s-ar intampla.
Astfel s-a anuntat o preselectie in 6 orase: Cluj, Tmisoara, Constanta, Brasov, Iasi si Bucuresti. Au fost peste 1200 de participante, din care 500 in Bucuresti. In final au ramas 20 de finaliste care au fost aduce la Bucuresti, intr-un cantonament de 3 saptamani. Aici au fost pregatite fizic,psihic si vocal, de catre Marius Teicu,coregraful trupei A.S.I.A. si au fost indeaproape urmarite de juriu si de A.S.I.A. Asa a aparut emisiunea Tv "Alege A.S.I.A." care a avut un succes nemaintalnit in Romania. Ultima emisiune a adus in muzica romaneasca inca o trupa de 4 fete si o solista,dar a si reintregit trupa. De pe data de 8 decembrie 2002 A.S.I.A. avea din nou 4 componente:A NKA NEACSU, SORANA MOHAMAD,
IRINA NICOLAE si ALINA DIANA CRISAN.
Pe data de 18 decembrie au lansat un album in colaborare cu BIMBAM numit "Fulgi de nea". Succesul trupei A.S.I.A. este munca si spiritul de echipa. Cand sunt pe scena fetele se inteleg din priviri, cand una are probleme celelalte sar in ajutorul ei. "A.S.I.A. este implinirea unui vis. E tot ce ne-am dorit vreodata. nu e doar o etapa. Muzica inseamna totul pentru noi.
Pe data de 20 ianuarie 2003 A.S.I.A. au plecat in turneu in america timp de o luna si o saptamana.
Proaspat intoarse, vor relansa albumul "Eu,tu si...luna de pe cer".In vara anului 2003 a avut loc un turneul in tara, gen Iveco live 2001.
A fost lansat noul single A.S.I.A. - "Daca vei uita" la care a fost filmat si un videoclip.
Alexandra, noua componenta a trupei A.S.I.A., se despartea de colegele de trupa cu lacrimi in ochi, parasindu-le in plin avint artistic, in favoarea studiilor pe care dorea sa le completeze peste Ocean, iata ca, o data cu trecerea timpului, amanuntele despartirii ies la suprafata.
Dupa turbulenta nationala, intitulata Alege A.S.I.A., in urma careia megapopulara trupa s-a intregit in fata unei tari intregi, iar noi am facut cunostinta cu ultimul A din trupa, pe numele ei complet Alina, A.S.I.A. si-a facut repejor bagajele si a uschit-o peste Ocean, adica taman in patria, momentan adoptiva, a domnisoarei Alexandra, ex-A.S.I.A. Ei bine, pamintul american a fost locul in care a izbucnit razboiul A.S.I.A.-tic. Asta pentru ca, in timp ce fetele din trupa sustineau un concert la Washington, in fata comunitatii romanesti de pe meleaguri americane, Alexandra si-a facut aparitia pe neasteptate si, nervoasa peste masura, s-a urcat pe scena, infigindu-se direct in parul celei mai proaspete A.S.I.A.-tice, Alina. Trecind peste surpriza de moment, colegele Alinei si totodata fostele colege ale Alexandrei au sarit sa le desparta. Dar sa vezi urmare: in loc sa aplaneze conflictul, acesta s-a intetit, incaierarea intinzindu-se asemenea unui foc de vara si in rindul spectatorilor.
Brusc, incendiul a fost stins chiar de cea care il declansase, adica Alexandra, care, luind microfonul, a cerut sa se faca liniste, explicindu-le celor aflati in sala cum actuala membra a trupei, Alina, a sapat-o inca de pe vremea cind ea, Alexandra, se afla in trupa si cum, in urma intrigilor sale, a fost obligata sa renunte la trupa si sa plece la invatatura peste Ocean. Trupa insa s-a despartit in anul 2005.

Galerie foto A.S.I.A