Star

Adrian Despot
Nume real: Adrian Despot
Alias: Adi
Data nasterii: 21 Martie 1976 (47 ani)
Zodia: Berbec
Locul nasterii: Felnac, lângă Arad
Status marital: casatorit
Sotie: Lisa
Copii: Maia şi Toma
Animale: un basset hound, Baa
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: negru
Hobby-uri: muzica
Educatie: Liceul "Ion Neculce"


Biografie:
Adrian Despot a declarat că s-a născut pe muzica celor de la Beatles, tatăl său având un magnetofon şi trei benzi doar cu Beatles. Mama sa ar fi vrut să se facă actor. Astfel, Adrian scrie două poezii şi o proză, recitând pasaje din acestea în public, la un muzeu. În clasa a V-a părinţii îl dau la cursuri de chitară clasică, motivul declarat fiind "ca pe băiat să-l placă fetele".
În 1996, participă la un show de televiziune care va face mare audienţă pentru TVR, "Şcoala Vedetelor", făcându-se remarcat prin magnetismul scenic de care a dat dovadă.
La finele lui 1996 este cooptat în trupa de rock Viţa de Vie, fondată de către Sorin Tănase şi Sorin Dănescu. Trupa semnează un contract cu Zone Records, şi apare pe piaţă primul album, "Rahova". Un album de debut, apărut sub formă de casetă, nu în foarte multe exemplare.
Viţa de Vie începe să se remarce pe planul muzical românesc şi în 1998 semnează un contract cu MediaPro Music. În acelaşi an apare cel de-al doilea album al formaţiei, "Fenomental", material care va fi primit bine de către public. Melodia "Basul şi cu toba mare", de pe respectivul album, va deveni hit-ul formaţiei.
În 2000, la premiile "OTTO", Viţa de Vie va fi declarată cea mai bună trupă rock. Tot în 2000 apare cel de-al treilea album, "Exxtra".
Despot este cunoscut publicului român şi pentru participarea sa în juriul concursului de muzică televizat "Megastar".
Adrian Despot şi soţia sa, Lisa au doi copii. Adrian Despot este cantaret, compozitor si producator muzical, vocal si chitarist in una dintre cele mai cunoscute trupe de rock din Romania, Vita de Vie. Solistul trupei Viţa de Vie era pasionat de limba lui Shakespeare, atât de pasionat încât ieşea foc. La propriu! În timpul orelor de engleză, Adi, însoţit de silitorii săi colegi, incendia clasa. Procedeul era simplu şi eficient. "Puneam o foaie de hârtie în bancă şi îi dădeam foc. Ieşea un fum teribil, iar profesoara se panica", povesteşte el, încântat de aceste isprăvi. "Am avut o profesoară de logică nebună de legat. Când se enerva, lua geanta şi o trântea pe masă. Printre lucrurile ei se număra şi o pungă cu pâine uscată.
Când nu ne mai suporta, lua pâinea şi începea să arunce cu ea în noi", povesteşte Despot. Tot atunci, Adi şi-a făcut şi prima trupă. "Repetam într-o cameră de un metru pătrat. Dar era foarte mişto"

Galerie foto Adrian Despot