Star

Alexandru Manciu
Nume real: Alexandru Manciu
Alias: Sandu
Data nasterii: 24 Martie 1986 (33 ani)
Zodia: Berbec
Locul nasterii: Republica Moldova, Tiraspol
Mama: Elena Manciu
Tatal: Sergiu Manciu
Frati: Ionel Manciu
Hobby-uri: muzica, patinajul.
Educatie: Liceului "C. Porumbescu", şi-a continuat studiile la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, facultatea de instrumente cu coardă, specialitatea vioară.


Biografie:
Alexandru Manciu este primul cîştigător al "Fabricii de staruri". Acum, imaginaţi-vă ce s-a întîmplat de ziua lui, pe 24 martie, cînd a împlinit 23 de ani! Este pasionat de patinaj, îi place să se dea cu rolele, să privească filme şi... să se joace cu fratele cel mai mic.

Dacă e să facem o mică incursiune în biografia lui Alexandru Manciu, atunci aflăm că s-a născut la Tiraspol, unde părinţii lui, Elena şi Sergiu, erau studenţi la Colegiul de muzică. Apoi, familia Manciu s-a mutat la Bender, unde practic a început cariera viitorului star. A început să cînte pe la patru ani şi, din cîte îşi aduce aminte Alexandru, prima piesă a fost "Hai, bordei". "Părinţii cîntau într-o formaţie şi pentru că nu aveau cu cine mă lăsa, mă luau cu ei la repetiţii. Aşa am început să învăţ singurel cuvintele. Tata este trompetist, iar mama - dirijor de cor". Alexandru mai are încă doi fraţi mai mici, cărora le place muzica la fel de mult ca şi la ceilalţi membri ai familiei.

"Primul concurs la care am participat se numea "De la 5 la 20", din Bender. Am luat locul I şi tot atunci mi s-a propus să prezint acest concurs", îşi aduce aminte Alexandru. Apoi, îşi aminteşte de perioada "De la 5 la 10" - emisiune ce l-a făcut cunoscut în toată ţara. Avea vreo cinci-şase ani cînd tatăl lui l-a adus pentru prima dată la Chişinău, la televiziunea moldovenească.

Galerie foto Alexandru Manciu

Momentan nu exista poze pentru Alexandru Manciu.