Star

Andreea Antonescu
Nume real: Andreea Antonescu
Alias: AndreEA
Data nasterii: 07 Septembrie 1982 (37 ani)
Zodia: Fecioara
Locul nasterii: Galati
Status marital: necasatorit
Mama: Mioara
Frati: Razvan
Inaltime: 1,56m
Greutate: 43kg
Culoarea ochilor: capui
Culoarea parului: blond


Biografie:
Andreea Antonescu s-a nascut pe data de 7 septembrie 1982. Nu este singura la parinti, mai are un frate, Razvan, component al trupei Giglio. "Mi-am inceput cariera la varsta de 6 ani, cand era un concurs la Galati "Si eu voi fi o stea". Erau 400 de copii iar eu am iesit prima si singurele care au stiut au fost bunica si mama, complicele mele." Primul album al Andreei a fost scris de Adrian Ordean, i-a scris 10 piese care se regasesc pe albumul solo al ei "Din vina ta" album pe care Andreea Antonescu l-a lansat la numai 12 ani.
Andreea a debutat cu adevarat pe scena muzicii romanesti in trupa Andre alaturi de Andreea Balan, fiind considerata cea mai tare trupa din Romania, lansand hit-uri peste hit-uri, spargand toate topurle muzicale, dovada si multimea de premii obtinute, printre care Premiul I la sectiunea Slagare la Festivalul de la Mamaia 1999, Premiul Bravo Otto pentru cea mai tare trupa pop-dance a anului 2000, 4 discuri de platina si un disc de aur pentru cele peste 1,2 milioane de albume vandute in cei peste 3 ani de activitate si multe alte premii cu care trupa Andre a spart piata muzicala romaneasca.
O fire foarte ambitioasa, Andreea Antonescu hotaraste sa-si creeze propria cariera muzicala cantand solo sub numele de AndreEA. Are loc o schimbare "profunda": look, stil muzical, aspiratii. AndreEA a acceptat pana la urma sa pozeze in Playboy, realizand unul dintre cele mai spectaculoase pictoriale de pana acum. Revista a aparut in primavara anului 2002 si s-a vandut cu o viteza uimitoare, acelasi destin avandu-l si revista Bravo, care a aparut in aceeasi perioada si care o avea pe AndreEA pe coperta.
Al doilea album al AndreEI s-a intitulat chiar AndreEA, avand 8 piese compuse de Marius Moga. Albumul s-a vandut ca painea calda, dupa cca 6 luni AndreEA fiind rasplatita cu Discul de Aur pentru cele peste 35.000 de exemplare vandute.
Dupa succesul avut cu cel de-al doilea album, AndreEA lanseaza albumul "Cand Dansam", avand zece piese cu stiluri diferite compuse de Marius Moga, Papa si Robby G. Acest LP inseamna pentru AndreEA o etapa importanta in cariera sa. Ea revine in atentia publicului cu o imagine mai matura, mai cuminte, dar foarte sexy. De asemenea, "Cand dansam" reprezinta si primii pasi pe care AndreEA ii face pe piata internationala, datorita colaborarii cu Fabrizio Faniello.
In 2003 AndreEA priveste in urma, la cei cinci ani de cariera si decide ca poate mai mult. Pentru ea e doar inceputul. O regasim schimbata, o persoana matura, discreta, preocupata mai mult de cariera decat de scandaluri de presa. Schimbarea este una naturala, face parte din evolutia sa ca artista si ca om. Si totusi AndreEA va ramane AndreEA cea care reuseste sa provoace, prin atitudine, prin look sau prin simpla privire.
1998-2002 A facut parte din trupa Andre
La un an de la despartirea grupului Andre, AndreEA se lanseaza in cariera solo.

Galerie foto Andreea Antonescu