Star

Andreea Marin
Nume real: Andreea Violeta Marin Bănică
Alias: Zana Surprizelor
Data nasterii: 22 Decembrie 1974 (42 ani)
Zodia: Capricorn
Locul nasterii: Roman, jud. Neamt
Status marital: casatorit
Mama: Violeta Marin
Tatal: Dan Marin
Surori: Cristina
Frati: Ionut
Sot: Stefan Banica Jr.
Copii: Ana Violeta
Animale: pisica
Inaltime: 1,76m
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: saten
Hobby-uri: palariile
Citate preferate: "Ridica-te si mergi mai departe"
Educatie: Universitatea din Iasi, cursuri specializare in domeniul jurnalismului si relatiilor publice la "Thompson Fundation" si la Universitatea din South Carolina


Biografie:
Andreea Marin se bucura de o bogata experienta profesionala, ceea ce a determinat revista Capital sa o plasese pe primul loc in topul "Celor mai de succes 50 de femei" ale Romaniei, in domeniul mass media.

Succesul Andreei Marin se datoreaza in special emisiunii "Surprize, Surprize" (2005 - anul 7 de emisie), dar si faptului ca, in Romania, ea a fost sau este imaginea unor firme de renume precum: Garnier - L' Oreal, BMW Automobiles, Procter Gamble - Head & Shoulders, Cartier (bijuterii si accesorii). Andreea Marin este director de program la Prime Time World Broadcast, companie internationala de productie tv cu sediul la Madrid.

Andreea Marin este, de asemenea, realizatoarea a diverse documentare si interviuri cu personalitati internationale, precum Harrison Ford, Liam Neeson, Mike Meyers, Erik Roberts, Martin Landau, Larry Hagman, Richard Clayderman, Martin Lawrence, Beyonce, Liza Minnelli s. a., si este, totodata, primul jurnalist roman care a escaladat varful Kilimanjaro.

A fost gazda a numeroase festivaluri - Eurovision, Mamaia, Cerbul de Aur, Gala Sportului si a traditionalului show "Cei mai iubiti romani", la a carui prima editie, Andreea insasi a primit trofeul la sectiunea "Cea mai iubita femeie din mass-media". La toate acestea se adauga si experienta Andreei de trimis special la Los Angeles, pentru doi ani consecutiv (1998 si 1999), pentru a relata de la festivitatea de decernare a Premiilor Oscar.

In doar 10 ani de munca in televiziune, Andreea Marin a reusit sa adune numeroase premii, numai emisiunea "Surprize, Surprize" castigand, 5 ani la rand, premiul pentru "Cea mai buna emisiune de gen social", acordat de revista TV Mania.


Galerie foto Andreea Marin