Star

Celine Dion
Celine Dion
Nume real: Celine Marie Claudette Dion
Alias: Saline Dion
Data nasterii: 30 Martie 1968 (50 ani)
Zodia: Berbec
Locul nasterii: Charlemagne, Quebec, Canada
Status marital: casatorit
Mama: Thérèse Tanguay
Tatal: Adhemar Dion
Sot: Rene Angelil
Copii: Rene-Charles
Inaltime: 1,71m
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: saten
Educatie: A urmat cursurile liceului pana la varsta de 15 ani


Biografie:
Originara din micutul oras Charlemagne, Celine Dion a devenit una dintre cele mai apreciate cantarete ale tuturor timpurilor.

Ea s-a nascut in 1968, fiind cea mai mica dintre cei 14 copii ai cuplului Adhemar si Therese Dion. In copilarie, Celine a cantat impreuna cu rudele ei intr-un club micut, proprietate de familie, lucru care a ajutat-o sa se deprinda cu cantatul live.

La varsta de 12 ani, Celine Dion a compus un cantec in franceza si l-a trimis unei case de discuri. Astfel, a reusit sa atraga atentia lui Rene Angelil, un respectabil manager.

Angelil a crezut atat de mult in talentul lui Celine, incat si-a ipotecat casa pentru a-i putea finanta albumul de debut - La Voix du bon Dieu (The Voice of God). Investitia s-a dovedit a fi una profitabila. In scurt timp, Dion a devenit foarte populara in Canada, iar in 1983 a devenit prima artista canadiana care a primit un Disc de Aur in Franta.

Pana la 18 ani, Celine a inregistrat 9 albume in limba franceza si a castigat numeroase premii Felix si Juno. In 1988, a castigat concursul international Eurovision, show-ul ei fiind transmis la televiziuni din Europa, Australia si Japonia (Asia).

Pe piata muzicala din Statele Unite a patruns cu o piesa inregistrata pentru coloana sonora a productiei Diseny - `Frumoasa si bestia` (1991). Melodia a castigat un Grammy si un Oscar si de aici inainte, Celine Dion a mers din succes in succes.

Albumul `Falling Into You` a fost cel mai bine-vandut disc al anului 1996, cumparandu-se in peste 25 de milioane de exemplare in intrega lume.

In 1999, interpreta a luat o mica pauza artistica pentru a acorda timp familiei. A revenit in lumina reflectoarelor in 2002 cu LP-ul `A New Day Has Come`, care a intrat in topurile muzicale din 17 tari.

Galerie foto Celine Dion
Celine Dion Celine Dion