Star

Christina Aguilera
Nume real: Christina Maria Aguilera
Alias: X-Tina
Data nasterii: 18 Decembrie 1980 (40 ani)
Zodia: Sagetator
Locul nasterii: Staten Island, New York, USA
Status marital: necasatorit
Mama: Shelly Loraine Fidler
Tatal: Fausto Wagner Xavier Aguilera
Surori: Rachel Aguilera
Sot: Jordan Bratman (divortat)
Copii: Max Liron Bratman
Inaltime: 1,56m
Greutate: 46kg
Culoarea ochilor: albastri
Culoarea parului: blond
Hobby-uri: muzica
Educatie: Liceu
Site oficial: www.christinaaguilera.com


Biografie:
Christina María Aguilera născută pe data de 18 decembrie 1980 este o cântăreaţă pop şi o compozitoare din America. Ea a semnat cu RCA Records după înregistrarea piesei "Reflection" pentru filmul Mulan. Aguilera a devenit cunoscută după lansarea albumului său de debut :"Christina Aguilera" (1999), care a fost un succes critic şi comercial. Un album în limba spaniolă intitulat "Mi Reflejo" şi un alt album pentru Crăciun, intitulat "My Kind Of Christmas, au fost lansate în anii 2000 şi au avut vânzări ridicate.

Cel de-al doilea album oficial al său Stripped, lansat în anul 2002, a fost un mare succes, vânzându-se în peste 10 milioane de exemplare. În timpul promovării acestui album ea a adoptat o imagine mult mai sexy şi mai provocatoare.

Un al treilea album a fost lansat în anul 2006 intitulat Back to Basics acesta i-a adus un nou look Christinei, vânzări substanţiale şi laude din partea criticilor. Munca Aguilerei este reprezentată de cele 5 premii Grammy câştigate din 16 nominalizări. Christina Aguilera a vândut peste 31 de milioane de albume pe plan mondial, şi deja 5 milioane de copii vândute cu albumul Back to Basics care a picat pe poziţia a 13 -a în topul celor mai vândute albume internaţionale (în prima săptămână de vânzări a avut nici mai mult nici mai puţin decât 648 000 de copii vândute).

Cristina Maria Aguilera s-a născut în Staten Island, New York. Tatăl său, Fausto Wagner Xavier Aguilera era un sergent în armată S.U.A., iar mama sa: Shelly Loraine Fidler preda limba spaniolă. Tatăl Cristinei s-a născut în Guayaquil, Ecuador, iar mama sa avea descendenţi irlandezi (bunicii săi au emigrat din Country Clare).

Christina Aguilera a trăit alături de părinţii săi până la vârsta de 7 ani. Când părinţii săi au divorţat ea a fost luată, împreună cu sora ei Rachel Aguilera, pentru a fi crescute de către mama lor, în casa bunicii, în Rochester, Pennsylvania, o suburbie a oraşului Pittsburgh. Conform cântăreţei şi mamei sale, tatăl său era un om foarte controlat, dar le abuza psihic şi emoţional. Mai târziu, Christina Aguilera a compus cântece despre dificila ei copilărie. I'm OK de pe albumul Stripped şi Oh Mother de pe albumul Back To Basics sunt cele două cântece în care Aguilera reaminteşte de traumele copilăriei. Tatăl său a încercat să ia legătura cu ea, dar Christina a rupt orice legătură cu el. Deşi tatăl său i-a scris, Christina a eliminat orice posibilitate de a-l întâlni. Mama sa şi-a refăcut viaţa cu un paramedic numit Jim Kearns şi astfel şi-a schimbat numele în Shelly Kearns.

Christina Aguilera a frecventat North Allegheny School District lângă Pittsburgh. De copil, Cristina şi-a dorit sa fie cântăreaţă. Influenţele sale muzicale le includ pe : Etta James, Aretha Franklin, Whitney Houston, Nina Simone şi Madonna.Ea, de asemenea, citează muzicalul The Sound of Music ca şi pe o inspiraţie pentru cântat. De copil, Aguilera era cunoscută local ca şi "micuţa fetiţă cu voce măreaţă".În copilărie ea cânta în deschiderea competiţii locale.

Pe data de 15 martie 1990, Christina Aguilera a apărut la emisiunea Star Search, cântând melodia A Sunday Kind of Love, originală a Ettei James, dar a pierdut competiţia. La puţin timp după eşecul de la Star Search, Aguilera s-a reîntors acasă, în Pittsburgh, unde a apărut pe postul local KDKA-TV, la emisiunea Wake Up with Larry Richert , cântând aceeaşi melodie. Oamenii au remarcat că la vârsta de 10 ani, Christina Aguilera avea o voce care suna la 20 de ani.

De-a lungul adolescenţei în Pittsburgh, Aguilera cânta melodia The Star-Spangled Banner înaintea unor meciuri importante disputate de echipele de fotbal, hockey şi baseball ale oraşului. Primul său rol major în divertisment a venit în anul 1993, când s-a alăturat Disney Channel, pentru o emisiune numită Mickey Mouse Club. La acest proiect a lucrat impreună cu Justin Timberlake, JC Chasez, Rhona Bennett, Ryan Gosling, Britney Spears şi Keri Russel. În afara acestei emisiuni, Aguilera era alintată de către colegii săi, care o numeau: "Diva". Una dintre cele mai cunoscute performanţe a fost cea a melodiei I have Nothing, melodie a lui Whitney Huston. După ce emisiunea "Mickey Mouse Club" a fost închisă în anul 1994, Christina Auilera a început să înregistreze demo-uri, în speranţa că va fi remarcată de o casă de producţie.

La vârsta de paisprezece ani, Aguilera a înregistrat primul ei cântec, All I Wanna Do (Tot ce vreau să fac). Acesta a fost un hit în duet cu cântareaţa de origine japoneză, Keizo Nakanishi.

La vârsta de şaptesprezece ani, Christina Aguilera a reprezentat S.U.A. în cadrul festivalul internaţional Cerbul de Aur. Ea a cântat două melodii ale unor renumite cântăreţe din America: Sheryl Crow şi Diana Ross. Aguilera nu a câştigat nici un premiu la acest festival. Nouă ani mai târziu, compozitorul român Laurenţiu Cazan, într-un interviu acordat presei din România a declarat:

"De cum am auzit-o cântând, am fost electrizat de vocea ei. O fată firavă, cuminte, timidă şi cu bun-simţ! Nu era nici frumoasă, avea picioarele puţin cam strâmbe, dar pe ansamblu era drăguţă. M-a cucerit vocea ei şi eram revoltat că nu i s-a dat niciun premiu. Cred că făcusem o fixaţie pe ea - un fel de a spune, eram foarte insistent - şi o urmăream la masă, prin hotel, peste tot. Aşa am servit cele mai multe mese - cu ea şi cu Steve, managerul ei. Tot timpul îi spuneam: "Ai o voce fantastică, o să ajungi departe, crede-mă". La un moment dat chiar m-am simţit un pic jenat că tot insistam şi îi căutam din ochi, peste tot, pe ea şi pe Steve. Culmea! Ziarele de la noi au făcut mişto de ea, au fotografiat-o la o terasă, cu o sticlă de Pepsi în mână şi au dat o explicaţie d-aia mitocănească, tipic românească, în genul "face sex oral cu sticla". Îţi vine să crezi cum s-a răzbunat soarta fetei asteia? Acum este imaginea campaniei mondiale Pepsi!"

În anul 1998, Aguilera cântat înaltul E în plină voce pe un cover al melodiei Run to You , al lui Whitney Huston, o melodie care a înregistrat-o pe un casetofon vechi în baia sa. Ea a fost selectată să înregistreze cântecul Reflection pentru Disney, producţia Mulan (1998). Înregistrarea cântecului Reflection' a dus-o pe Aguilera la câştigarea unui contract cu RCA Records în aceeaşi săptamână. A urcat pe locul 20 în top Adult Contemporary Singles Chart şi a fost nominalizată pentru Globul de Aur 1998.

Sub exclusiva reprezentare a lui Steve Kurtz, albumul de debut intitulat 'Christina Aguilera' a fost lansat pe data de 24 august, 1999. Albumul a intrat în top şi a fost vândut în 8 milioane de exemplare în S.U.A., iar pe plan mondial a fost vândut în 12 milioane de exemplare.

Primele sale cântece: Genie in a Bottle, What a Girl Wants şi Come on Over Baby au urcat pe poziţia numarul 1 în topuri în anii 1999 şi 2000, iar cântecul I Turn to You a câştigat locul 3. Aguilera a câştigat secţiunea de "Cel mai bun debutant" şi a fost nominalizată la secţiunea "Cea mai bună voce pop feminină" la Ediţia din anul 2000 a premiilor Grammy.

Mai târziu, în anul 2000, Aguilera şi-a subliniat moştenirea latină, lansându-şi primul său album în limba spaniolă intitulat Mi Reflejo. Acest album a apărut pe data de 12 septembrie 2000. Conţine versiunile în limba spaniolă a cântecelor de pe albumul său de debut, în limba engleză. A obţinut locul 27 în top Billboard 200, iar în america latină Mi Reflejo a obţinut locul 1 în topul albumelor Latine. În anul 2001 Aguilera a câştigat la gala Latin Grammy Awards premiul pentru " Cea mai bună voce pop". Albumul a fost vândut în 2.5 milioane de exemplare pe plan mondial. Acesta a obţinut discul de aur (500,000) în S.U.A. şi 3 discuri de platina (600,000 Versiunea latino) [9]. Aguilera a câştigat, de asemenea, la World Music Award premiul pentru cel mai bine vândut album latino al anului.

Christina Aguilera a lansat şi un album pentru Crăciun, numit My Kind of Christmas. Acesta a urcat pe locul 28 în Billboard top 200, a fost vândut în 1,5 milioane exemplare pe plan mondial şi a fost certificat cu platină (1 Milion) în S.U.A.. Ricky Martin i-a cerut Aguilerei să realizeze un duet pe melodia Nobody Wants to Be Lonely, cântec de pe albumul său Sound Loaded, lansat în 2001. Această piesă a urcat în top 5 în Marea Britanie şi Germania, top douăzeci în S.U.A., şi top 40 în Canada, Elveţia, Australia.

Aguilera în videoclipul "Lady Marmalade" (2001), o colaborare cu Lil' Kim, Mya şi Pink.În anul 2001, Aguilera, Lil'Kim, Mya şi Pink au fost alese să reproducă melodia Lady Marmalade, piesă originală a lui Patti LaBelle, produsă în anul 1975. Această piesă a fost refăcută ca şi Coloana Sonoră pentru filmul Moulin Rouge. "Lady Marmalade" a câştigat locul întâi în Top Hot 100 pentru 5 săptămâni, şi a ajuns pe locul întâi în alte 11 ţări şi a câştigat un premiu Grammy la secţiunea "Cea Mai Bună Colaborare Pop". Apariţia Aguilerei în videoclipul "Lady Marmalade" a fost comparată cu cea a lui Dee Snider. Videoclipul s-a dovedit a fi un succes, câştigând la MTV un premiu pentru Videoclipul Anului 2001.

În anul 2001, Christina Aguilera a scos un demo numit " Just be Free", acesta fiind înregistrat la vârsta de 15 ani. Casa de înregistrări RCA a anunţat fanii să nu cumpere demo-ul, iar autorităţile din Germania au scos piesa de la vânzare.

Câteva luni mai târziu, Warlock Records a ajutat-o pe Aguilera să scoată un album numit Just be Free, care conţinea demo-uri. Acesta a fost primul său album, lansat la vârsta de 17 ani.

De asemenea, albumul de debut al Christinei Aguilera fost foarte bine primit, dar cântăreaţa a fost nemulţumită de imaginea şi muzica pe care o promova managementul, în numele său. La vremea aceea, ea a menţionat faptul că, următorul său album ar trebui să fie mult mai complex, din punct de vedere al muzicii, dar şi al textelor. Christina Aguilera a semnat un contract legal cu Steve Kurtz, şi l-a numit managerul său personal.

Datorită neînţelegerilor a urmat un proces între Aguilera şi Steve Krutz. În tot acest timp, Christina lucra deja la noul său album. Ea a declarat că în acea perioadă, foarte mulţi buni prieteni au trădat-o, iar acest nou album a ajutat-o să treacă peste această perioadă.

Christina Aguilera,pe coperta revistei Rolling Stone"Dirrty". Pe data de 29 octombrie 2002, după multe negocieri şi multă muncă cel de-al doilea album al Christinei Aguilera a fost lansat pe piaţa internaţională. Albumul, intitulat Stripped era complet înregistrat în limba engleză. Acesta a fost de asemenea un succes, vânzandu-se în prima săptămână de la lansare în 330.000 exemplare şi intrând pe locul 2 în topul Billboard 200. Majoritatea pieselor de pe albumul Stripped au fost compuse de către Aguilera, fiind influenţat de mai multe subiecte şi stiluri, incluzând rhythm, blues, gospel, soul,balade, pop rock, hip-hop şi jazz. Albumul a fost foarte bine primit şi de către criticii muzicali. Acesta îi scotea în evidenţa calităţile vocale, iar imaginea Aguilerei se schimbase într-una mult mai provocatoare. După lansarea albumului, a participat la mai multe şedinţe foto, pozând pentru reviste celebre ca Maxim, Rolling Stone şi CosmoGirl!.

Majoritatea fotografiilor o înfăţişau pe Aguilera în ipostaze nud sau semi-nud. Ea a declarat că această imagine o reprezintă mult mai bine decât cea din trecut. În era Stripped, ea prefera să fie numită "Xtina", chiar şi-a tatuat acest nume pe gât şi şi-a făcut câteva piercinguri

Iniţial, această înfăţişare de fată-rea i-a creat o imagine negativă în S.U.A., în special după lansarea controversatului videoclip pentru piesa "Dirrty". În acest timp piesa a devenit un mare hit la MTV dar spre dezamăgirea multora, în S.U.A. nu a reuşit să obţină locuri foarte bune în topuri. Totuşi, piesa a avut mult succes pe plan mondial, ocupând locul întâi în topurile din Anglia şi Irlanda. Albumul Stripped a câştigat locul 5 în topurile vânzărilor albumelor din Regatul Unit, S.U.A. şi Canada, demonstrând faptul că albumul nu era unul lipsit de valoare, cum a fost clasificat la data lansării. Cel de-al doilea single, intitulat "Beautiful", a devenit rapid un hit la radio şi i-a adus Christinei un alt premiu Grammy pentru Cea mai bună voce pop feminină. Încă trei piese au fost extrase de pe albumul Stripped : "Fighter", "Can't Hold Us Down împreună cu Lil'Kim şi "The Voice Within". Acestea au fost lansate în următorii ani (2002-2003) şi de asemenea, acestea au devenit hituri, ajutând albumul să rămână în topuri pentru următorii doi ani. "Infatuation" a fost lansat ca single în Spania, în locul piesei "The Voice Within". Albumul Stripped a rămas în topurile albumelor din Regatul Unit şi S.U.A. până la sfârşitul anului 2004 şi a fost premiat cu patru discuri de platină în Statele Unite. Cel de-al doilea Single al cântăreţei Kelly Clarkson, intitulat "Miss Independent" a fost, parţial scris de către Aguilera, fiind terminat pe jumătate. Albumul Stripped a fost vândut pe plan mondial în peste 10 milioane de exemplare.

În luna mai, Christina a luat parte la seria de concerte Wango Tango, unde a interpretat binecunoscutele sale hituri Beautiful, Fighter şi o reeditare a piesei Dirrty. Aguilera l-a însoţit pe Justin Timberlake în turul internaţional al acestuia pentru albumul său Justified. Ea l-a însoţit numai pe teritoriul S.U.A., această serie de concerte redenumindu-se "Justified & Stripped Tour" . În luna august, un reflector s-a prăbuşit, cu câteva ore înaintea unui concert ţinut în Boardwalk Hall, Atlantic City, New Jersey, cauzând multe stricăciuni şi rănind doar câţiva muncitori. În ultima parte a anului, Aguilera şi-a continuat turneul internaţional Stripped, fără Timberlake. De asemenea, şi-a schimbat şi culoarea părului, devenind brunetă. Turneul a avut un succes neaşteptat, şi a fost declarat de către revista Rollin Stones, cel mai bun turneu al anului.

La ceremonia premiilor MTV Video Music Awards, Aguilera a sărutat-o pe Madonna. Incidentul a intervenit la deschiderea interpretării Madonnei a pieselor 'Like A Virgin" şi "Hollywood". Acelaşi gest l-a făcut şi colega sa, Britney Spears, care la rândul său, a sărutat-o pe Madonna.

Datorita succesului pe care l-a avut turneul Stripped în anul 2003, Aguilera a programat un altul, în S.U.A. , în vara anului 2004 împreună cu o nouă echipă şi cu Chingy, care urma să cânte în deschiderea concertelor. Turneul a fost oprit din cauza problemelor vocale ale Aguilerei, la scurt timp după începerea lui. După o perioadă tabloidul Britanic The Sun a scris că, turneul a fost oprit din cauza preţului scăzut al biletelor la concerte. După perioada Stripped, Aguilera a decis să adopte o imagine mult mai matură; această schimbare fiind bine primită de către critici şi de către presă. Ea şi-a vopsit părul blond-cireş şi a înregistrat o piesă intitulată "Hello" pentru firma Mercedes-Benz şi a devenit imaginea firmei. La scurt timp, Aguilera şi-a vopsit părul blond şi l-a scurtat, semănând foarte bine cu Marilyn Monroe; mulţi dintre fanii săi crezând că este una dintre divele (alături de Dita Von Teese, Gwen Stefani, Puppini Sisters şi Ashley Judd)care aduc înapoi stilul anilor 1920-1940 ai Hollywoodului.

Christina Aguilera, alături de Nelly, în videoclipul Tilt Ya Head Back. În perioda alegerilor prezidenţiale a anului 2004, Aguilera a susţinut dreptul la vot, şi importanţa acestuia şi simbolizând efectele neparticipării la vot, David LaChapelle a creat o imagine cu Christina Aguilera , cu buzele cusute. La sfârşitul anului 2004, Aguilera a lansat două cântece. Primul, intitulat Car Wash, în colaborare cu Missy Elliott, a fost ales ca şi coloana sonoră pentru filmul Shark Tale. Al doilea cântec este de asemenea o colaborare împreună cu Nelly extras de pe albumul acestuia Sweat, piesa fiind intitulată Tilt Ya Head Back. Ambele piese nu au avut un succes comercial remarcabil în S.U.A., dar au avut mult mai mult succes în alte părţi ale lumii. După o mare perioadă de negocieri, primul DVD al Aguilerei a fost lansat în Noiembrie 2004, fiind înregistrat live, într-un concert din turneul Stripped, s-a intitulat Stripped Live in UK.

Aguilera a colaborat cu artistul Jazz Herbie Hancock pentru un cover al lui Leon Russell, intitulat "A Song For You". Această piesă a fost lansată în luna August a anului 2005. Aguilera şi Hancock au fost nominalizaţi la Grammy, secţiunea "Cea Mai Bună Colaborare Pop". Aguilera s-a întors la Clubul său Mickey Mouse, şi a ajutat la deschiderea aniversării cu numărul 50 a celebrului parc de distracţii Disneyland, interpretând piesa: "When You Wish upon a Star".

Aguilera a cântat, alături de staruri ca Diana Ross şi Westlife, la banchetul caritabil intitulat "Unite of the Stars", din Johannesburg, Africa de Sud, la sfârşitul anului 2005. De asemenea a cântat şi la Nelson Mandela Fondul Copiilor, la Domul Coca-Cola în luna noiembrie.

În acelaşi an a colaborat cu Andrea Bocelli pentru piesa "Somos Novios", de pe albumul său Amore, lansat la începutul anului 2006.

În luna martie a anului 2006, Aguilera a semnat un contract cu operatorul european de telefonie mobilă Orange, pentru a promova noul model Sony Ericsson. În luna mai Aguilera a fost solicitată de către Pepsi pentru a filma o reclamă, împreună cu Elissa, o cântăreaţă libaneză şi Rain un cântăreţ de origine coreeană. Reclama a fost difuzată pe durata Campionatului Mondial de Fotbal Ediţia 2006 din Germania.

În luna mai a anului 2006 Aguilera a pozat nud pentru revista GQ. Ea a dat în acelaşi număr al revistei un interviu , în care a declarat dezamăgirea pe care o are faţă de colega sa, Mariah Carey, declarând: "Ea nu a fost niciodată cool pentru mine...din cauza că, odată am fost la o petrecere şi cred că s-a îmbătat, şi a spus numai lucruri urâte despre mine." Carey a declarat presei: "Este urât că, ea îmi foloseşte numele acum, şi reaminteşte de evenimente din trecut, pentru a capta atenţia." Aguilera a dat o nouă replică: "Nu am intenţionat să o supăr pe Mariah cu orice declaraţii care au fost publicate în afara contextului. Am tot respectul din lume pentru ea".

Cel de-al treilea album al Christinei, intitulat "Back to Basics" a fost lansat pe data de 15 august, 2006 a ocupat numărul unu în 13 ţări. Primul single, intitulat Ain't no other Man, a fost aclamat de către critici. Acesta a fost un succes substanţial, ocupând locul 2 în topul United World Chart, locul 6 în S.U.A. şi a intrat în top 5 în Europa. Single-ul a fost primit ca o bună piesă de revenire, ea rămânând în afara reflectoarelor, după era Stripped. Aguilera a descris dublul album ca fiind :"O întoarcere în anii 20, 30, 40, cu influenţe jazz, blues şi feel-good soul music şi un twist modern." Principalii producători ai albumului sunt:DJ Premier, Kwamé, Linda Perry, şi Mark Ronson. Una dintre piese, intitulată "F.U.S.S." a fost scrisă ca un răspuns la conflictul dintre Aguilera şi Scott Storch, din timpul înregistrării albumului Stripped. Într-un interviu acordat revistei Maxime, Aguilera a declarat: "Aceasta e o cale de a arăta experienţa pe care am avut-o cu el. Am făcut o treabă bună împreună, pe albumul Stripped... Când am încercat să lucrez din nou cu el, s-a făcut nevăzut la cererea mea. A fost dezamăgitor că cineva a reacţionat în acest fel."

Aguilera a primit drepturi de autor pentru fiecare piesă şi a fost producătorul executiv al albumului. Acesta a debutat la numărul 1 în S.U.A. şi în Regatul Unit. Aguilera a fost cea mai bine vândută artistă a anului 2006, până câteva săptămâni mai târziu când, Beyonce a scos noul său album B'Day.

Următoarele piese "Hurt" şi "Candyman" au ocupat, de asemenea poziţii în topurile din lume. Christina Aguilera a fost co-directorul ambelor videoclipuri, împreună cu Floria Sigismondi care a produs videoclipul "Fighter" şi mai târziu cu regizorul/fotograful Matthew Rolston care a fost inspirat de către Surorile Andrews.

Pe altă parte, în afara promovării albumului său, Aguilera a colaborat cu Sean "Diddy" Combs pentru o piesă, intitulată "Tell Me", extrasă de pe albumul lui Combs,"Press Play. Piesa a fost lansată la sfârşitul anului 2006. Aceasta a debutat pe locul 20 în Regatul Unit, iar săptămâna următoare a ocupat locul 8.
La ediţia cu numărul 49 a premiilor Grammy, Aguilera a câştigat din nou un premiu Grammy pentru Cea mai bună voce pop feminină pentru piesa "Ain't no other man". Ea a cântat în memoria lui James Brown, cu propria interpretare a melodiei "It's a Man's Man's Man's World".

În ianuarie 2007, Aguilera a ocupat locul 19 (60 Milioane $), în topul celor mai bogate femei din televiziune, întocmit de către revista Forbes.

În luna mai a anului 2007 Aguilera a anunţat, lansarea propriului său parfum, numit simplu: "Christina Aguilera", iar forma sticluţei va fi, conform declaraţiilor asemănătoare cu forma corpului său.

Johnny Gran, primarul Hollywood-ului a anunţat că, în anul 2008 Aguilera va primi o stea pe strada Hollywood Walk of Fame, alături de Ricky Martin, Duran Duran, Tim Robbins, Cate Blanchett, Angela Bassett, Howie Mandel şi George Harrison.

Referitor la noul album, Aguilera spune că, deja lucrează la el, adunând surse de inspiraţie pentru acesta. Christina a declarat că acesta va fi "complet diferit de cel actual". Ea nu a oferit niciun indiciu despre stilul noului album, dar a făcut o promisiune: "Îl vom face scurt şi plăcut."

Spre deosebire de ceilalţi contemporani ai săi, Aguilera nu a apărut niciodată în filme, dar a fost invitată în multe show-uri şi emisiuni televizate. Christina a jucat într-un singur episod din Beverly Hills, 90210 şi a fost gazda unui episod al emisiunii Saturdy Night Live în anul 2004. Christina a declarat, într-un interviu din anul 2003 că, i-ar plăcea să joace rolurile, pe care le joacă de obicei, Angelina Jolie, ca exemplu rolul din filmul Girl Interrupted.

Aguilera a creat coloana sonoră pentru câteva filme de la Hollywood, incluzând Mulan, muzicalul câştigător al unui Oscar: Moulin Rouge!. În anul 2004, în filmul Shark Tale, a interpretat doar o parte din filmul animat.

De-a lungul carierei sale, Aguilera a fost implicată în câteva acţiuni caritabile. Ea a semnat o scrisoare de la organizaţia PETA spre guvernul sud-coreean, cerând oprirea eutanasierii animalelor în scopuri gastronomice. Implicarea ei în suportul Apărării Vieţii Sălbatice se adaugă pe lista sa de acţiuni caritabile.

Aguilera este încă un contribuitor important în oraşul său natal-Pittsburgh, contribuind frecvent la Women's Center & Shelter of Greater Pittsburgh. Conform propriului site oficial, Christina a vizitat centrul şi a donat 200 000$ adăpostului. Ea, de asemenea, sprijină financiar încă câteva adăposturi, care au scopul de a proteja femeile. Aguilera a declarat că ar dori să deschidă în viitor un adăpost pentru a susţine această cauză.

Aguilera contribuie în lupta împotriva SIDA, participând la "SIDA Project Angeles'Artists Against SIDA:"What's Going On?". În anul 2004 Aguilera a devenit noua reprezentantă a companiei MAC şi purtătorul de cuvânt pentru MAC SIDA Fund. Aguilera contribuie permanent cu donaţii şi susţine Lupta împotriva SIDA.

În noiembrie 2005, toate darurile primite cadou la propria nuntă au fost donate pe teritoriul devastat de uraganul Katrina. În martie 2007 a fost anunţat faptul că Aguilera va colabora cu mulţi alţi artişti pentru a produce un album în memoria lui John Lennon.

În anul 2000, se pretindea că, Aguilera a avut o relaţie cu Vj-ul MTV Carson Daly. Această relaţie a fost subiectul multor discuţii, după lansarea piesei "The Real Slim Shady" în care rapperul Eminem sugerează că, Christina a făcut sex oral cu Daly şi Fred Durst, solistul formaţiei Limp Bizkit, şi că l-a îmbolnăvit chiar şi pe el cu o boala venerică. Aguilera a numit piesa întradevăr "dezgustătoare" şi "neadevărata".

Aguilera a avut o relaţie de doi ani cu dansatorul de origine portoricană Jorge Santos. Acestă relaţie s-a terminat în luna septembrie a anului 2001.

La sfârşitul anului 2002, Aguilera a început o relaţie cu producătorul Jordan Bratman. Logodna lor a fost anunţată în luna februarie a anului 2005, iar nunta a avut loc pe data de 19 noiembrie 2005 în Napa Valley

Cuplul a celebrat împlinirea a unui an de mariaj în Dublin, Irlanda unde Aguilera era în turneu în acel timp. Numeroase tabloide au scris ca ei aşteaptă primul lor copil împreună. Informaţia nu a fost confirmată de niciunul dintre ei până la mijlocul lunii iulie 2007.

În luna martie a anului 2007, producătorul Dallas Austin a susţinut într-un interviu acordat revistei SOHO, că Aguilera a făcut sex cu el şi câţiva alţi prieteni de-ai lui. Acesta l-a menţionat şi pe Bratman, soţul Aguilerei, ca fiind un vechi foarte bun prieten. La câteva zile după aceste declaraţii, Austin a admis că a minţit: "Declaraţia mea despre Christina Aguilera a fost o reacţie al unui incident despre care prefer sa nu vorbesc. Îi datorez nişte scuze Christinei." Reprezentantul Aguilerei a răspuns: "Ea nu comentează asemenea declaraţii ridicole, iar noi consultăm un avocat pentru a-şi vedea drepturile." La inceputul anului 2008, pe 11 ianuarie, Christina Aguilera a dat nastere unui baietel.

Aguilera este o Spinto Soprano, binecunoscută pentru vocalele puternice şi vocea foarte puternică. Ea a rivalizat cu multe alte cântăreţe contemporane şi a fost numită drept: "Vocea generaţiei noastre". În timpul emisiunii 'All Eyes on Christina' John Norris a spus că Aguilera are :"o voce care cuprinde patru octave".

Aguilera are posibilitatea de a cânta în registrul fluierului (Cel mai înalt posibil pentru vocea umană). Totuşi ea nu cântă foarte mult în acest registru, preferând să cânte mult mai puternic, în registrul mediu. Aguilera a ocupat locul 1 în topul COVE 100 Best Pop Vocalist, cu scorul maxim de 50 de puncte. Christina a ocupat locul 5 în topul celor mai mari 22 de voci ale MTV. Un articol din revista Entertainment Weekly menţionează ascuţita notă din registrul "câinilor" pe care o poate cânta Christina în piesa Soar (3:20) de pe albumul Stripped.


Albume
1999: Christina Aguilera
2000: Mi Reflejo
2000: My Kind of Christmas
2001: Just Be Free
2002: Stripped
2006: Back to Basics
DVD-uri
1999: Genie Gets Her Wish
2001: My Reflection
2004: Stripped Live in the UK
2007: Back to Basics and Beyond
2007: Back To Basics Live In Australia

Turnee
2000: TLC "FanMail" Tour
2000: Sears & Levis US Tour
2001: The Latin America Tour
2003: Justified and Stripped Tour
2003: Stripped World Tour
2006 - 2007: Back To Basics Tour


Cinematografie
1993 - 1995: Mickey Mouse Club - Autointerpretare
1999: Beverly Hills 90210 - Autointerpretare
2000: Saturday Night Live - Invitat Muzical
2003: Saturday Night Live - Invitat Muzical
2004: Shark Tale - Invitat Muzical
2004: Saturday Night Live - Gazdă
2006: Saturday Night Live - Invitat Muzical
2008: Shine a Light

Produse
2004: Xposed (Parfum)
2007: L&R Christina Aguilera (Parfum)
2007: Simply Christina Aguilera (Parfum
Premii şi Nominalizări
Anul Categoria Genul Piesa/Albumul Rezultatul
Premiile Grammy
2000 Cel Mai Bun Debutant General N/A Câştigat
2000 Cea mai bună voce pop feminină Pop "Genie In A Bottle" Nominalizare
2001 Cea mai bună voce pop feminină Pop "What A Girl Wants" Nominalizare
2001 Cel Mai Bun Album Latino Latino Mi Reflejo Nominalizare
2002 Cea Mai Bună Colaborare Pop Pop "Nobody Wants to Be Lonely" (Împreună cu Ricky Martin) Nominalizare
2002 Cea Mai Bună Colaborare Pop Pop "Lady Marmalade" (Împreună cu Lil' Kim, Mya and Pink) Câştigat
2003 Cea Mai Bună Colaborare Pop Pop "Dirrty" (Împreună cu Redman) Nominalizare
2004 Cea Mai Bună Colaborare Pop Pop "Can't Hold Us Down" (featuring Lil' Kim) Nominalizare
2004 Cel Mai Bun Album Pop Pop Stripped Nominalizare
2004 Cea mai bună voce pop feminină Pop "Beautiful" Câştigat
2006 Cea Mai Bună Colaborare Pop Pop "A Song For You" (Împreună cu Herbie Hancock) Nominalizare
2007 Cea mai bună voce pop feminină Pop "Ain't No Other Man" Câştigat
2007 Cel Mai Bun Album Pop Pop Back to Basics Nominalizare
Premiile Grammy Latino
2000 Cea mai bună voce pop feminină Pop "Genio Atrapado" Nominalizare
2001 Înregistrarea Anului General "Pero Me Acuerdo De Ti" Nominalizare
2001 Cel mai bun album pop vocal Pop Mi Reflejo

Galerie foto Christina Aguilera