Star

Dan Balan
Nume real: Dan Mihai Bălan
Alias: Crazy Loop
Data nasterii: 06 Februarie 1979 (43 ani)
Zodia: Varsator
Locul nasterii: Chisinau, Moldova
Status marital: necasatorit
Mama: Ludmila Bălan (n. 1959)
Tatal: Mihai Bălan
Surori: Sanda Bălan (n. 1984)
Animale: un caine, Fiesta (ciobanesc asiatic)
Inaltime: 1,90m
Greutate: 78kg
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: brunet
Hobby-uri: muzica
Educatie: Studiile: clasele 1-8 - la scoala nr. 10, Liceul Teoretic "M. Eminescu", apoi (1993) la liceul "Gheorghe Asachi". In 1994 (in legatura cu inceperea misiunii de ambasador a tatalui) Dan pleaca in Israel, unde, timp de un an si jumatate invata la scoala scotiana "Tabeetha school", apoi in 1996 se intoarce si absolva liceul "Gh. Asachi", dupa care intra la U.S.M., la Facultatea de Drept. Studii muzicale : la scoala muzicala "A. Stircea", absolva clasa acordeon (1994). Apoi -"S. Neaga"
Site oficial: www.dan-balan.com


Biografie:
Dan Balan s-a nascut in Chisinau, Republica Moldova in 1979. Cel mai mare succes al lui pana acum a fost cu trupa O-zone. El a fost liderul proiectului, a produs si a scris toate melodiile lor. Dan a formatat O-zone in 1999 si a lansat trei albume pana in 2004. Cel mai bine vandut albumul al trupei a fost `DiscOzone` care a ajuns, pe locul 1 in 6 tari si a fost vandut in peste 2,5 milioane de copii (au vandut doar in Japonia deja un milion de discuri).
Cel mai mare succes al lui Dan a fost piesa `Dragostea din tei` (care este cunoscuta si ca `Numa Numa song`). Piesa a ajuns numarul 1 in 32 de tari (si numarul 3 in Marea Britanie) vanzandu-se in 12 milioane de exemplare in toata lumea . A fost cel mai mare single in Europa si Japonia in 2004 si respectiv in 2005. Apoi peste 100 de artisti au facut un cover la piesa in 12 limbi diferite. Un alt hit semnat O-zone a fost `Despre tine`. A ajuns numarul 1 in 5 tari si a fost pe locul 6 in top-ul Europei.
Inainte sa intre in lumea pop , Dan s-a bucurat de prima experienta cu o trupa. El a format o trupa goth-doom metal care se numea Inferialis in 1997. Dan a cantat la keyboard si era compozitorul proiectului. Inferialis a avut o baza de fani mare in scena underground-ul moldovei, chiar daca nu a lansat ceva oficial.
In 2004, Dan a hotarat sa se intoarca la radacinile sale rock. A ales cei mai buni muzicieni in zona lui si s-a mutat cu ei in Los Angeles in 2005. Dan a scris compozitii inainte sa formeze trupa, a durat 2 ani sa-si creeze linia melodica si stilul lor propriu captivant. L-a rugat pe Jack Joseph Puig un producator cunoscut (John Mayer, Sheryl Crow, No Doubt, The Black Crowes, Rolling Stones) sa produca disc-ul. Jack a fost foarte entuziasmat sa lucreze impreuna cu Dan. Albumul a fost inregistrat in aprilie/iunie 2006 la Ocean Way studio.

Galerie foto Dan Balan