Star

Iris
















Biografie:
IRIS a fost intemeiată în 1976 de Nuţu Olteanu (chitară) şi Emil Brando (bass), cărora li se alătură bateristul Nelu Dumitrescu, trupa a trecut prin numeroase schimbări de formulă, cea mai reprezentativă fiind cea care a avut în componenţă cuplul de chitarişti Nuţu Olteanu - Adrian Ilie, avându-l solist pe Cristian Minculescu. La mijlocul anilor `80, după desprinderea mai multor dizidenţe (Voltaj - 1982, Incognito - 1984), are loc cel mai important "transfer" din istoria rockului autohton, prin trecerea lui Nuţu Olteanu, Marti Popescu şi Dan Bittman la Holograf.

Formula actuală (din 1986) a formaţiei îi include pe Valter Popa (chitară), Ion "Nelu" Dumitrescu (baterie), Doru "Boro" Borobeică (bass), Cristi Minculescu (voce). Ca invitat permanent apare Relu Marin (clape).

Cristi Minculescu este nascut pe 09.01.1959 (Capricorn) la Bucuresti. Este casatorit cu Rodica, si are doi copii, gemenii Madalina si Florin. Primul concert cu IRIS l-a avut pe 5 februarie 1980 si a renuntat la facultate ca sa poata canta cu IRIS. Printre pasiunile sale se numara istoria si Universitatea Craiova. I-ar fi placut sa fie istoric sau artist de performanta, asta daca nu ar canta cu IRIS. Cea mai mare dorinta a lui este sa serbeze 50 de ani alaturi de trupa "IRIS".

BORO este nascut pe 21.01.1963 (Varsaror) in Bucuresti. Este necasatorit si ii place foarte mult ciclismul (a fost sportiv de performanta) si automobilismul. A invatat sa cante la bass in spital si a fost coleg cu Minculescu la Voltaj. In noiembrie 1984 a ajuns la IRIS.

VALTER e nascut pe 2.11.1964 (Scorpion) la Bucuresti si este casatorit cu Camelia. Printre sporturile sale preferate se numara patinajul si inotul. Canta la chitara din clasa a II-a, a mai cantat si cu grupul Strop, in 1983. A venit la IRIS in 1986.

NELU e nascut pe 5.11.1954 (Scorpion) la Bucuresti. Este casatorit cu Georgeta si are un fiu, Lucian Cristian. Este membru fondator al grupului "IRIS", care a aparut in anul 1976. A evoluat in perioada 1980 - 1981 la "Rosu si Negru". A pus prima oara mana pe tobe la 16 ani si a inceput sa canta cu IRIS cand a venit din armata. Este singurul ramas din prima componenta IRIS.




Discografie:

1984 Iris (Electrecord)
1987 Iris II (Electrecord)
1988 Nu te opri (Electrecord)
1993 The best of (Electrecord)
1997 20 de ani (Zone Records)
1997 Luna plina (Zone Records)
1998 Mirage (Zone Records)
1999 Iris 2000 (Zone Records)
2000 De vei pleca (Zone Records)
2005 Iris MAXIMA (Zone Records)



Galerie foto Iris

Momentan nu exista poze pentru Iris.