Star

Jeff Hardy
Nume real: Jeffrey Nero Hardy
Alias: Jeff Hardy, Will O' the Wisp, Wolverine
Data nasterii: 31 August 1977 (42 ani)
Zodia: Fecioara
Locul nasterii: Cameron, Carolina de Nord, SUA
Status marital: necasatorit
Frati: Matt Hardy
Inaltime: 1,85m
Greutate: 102kg
Culoarea ochilor: caprui


Biografie:
Fraţii Hardy au reuşit să atragă atenţia promoţiei World Wrestling Federation, care după semnarea unui contract în 1998 i-a îndrumat către şcoala fostului wrestler Dory Funk, Jr., unde s-au antrenat alţi wrestleri de marcă precum Kurt Angle, Christian, Test sau A-Train. Cei doi fraţi au apărut în spectacolele WWF în acelaşi an, formând echipa numită The Hardy Boyz, care încă de la începuturi a fost apreciată pentru agilitatea şi inventivitatea de care dădea dovadă. În 1999, fraţii Hardy au avut o feudă cu Edge şi Christian, formând pentru scurtă vreme stable-ul The New Brood, împreună cu Gangrel.
În această perioadă, Matt şi Jeff au câştigat de cinci ori centura WWE World Tag Team Championship, asigurându-şi astfel locul printre cele mai mari echipe de wrestling din istorie. În 2000, fraţii au un nou manager în persoana prietenei lor din realitate, Lita, trio-ul devenind cunoscut sub numele de "Team Xtreme".
În următorii trei ani, popularitatea lui Jeff Hardy a crescut spectaculos. Stilul său acrobatic şi manevrele de mare risc pe care obişnuia să le execute (mai ales în meciurile de tipul TLC) au făcut ca Jeff să fie considerat unul dintre cei mai îndrăzneţi şi neortodocşi wrestleri ai generaţiei sale. Pe 12 aprilie 2001, Jeff îl învinge pe Triple H şi câştigă centura WWE Intercontinental Championship, devenind la 23 de ani cel mai tânăr campion intercontinental din istorie. În luna iunie reuşeşte performanţa de a deţine în acelaşi timp atât centura de campion intercontinental, cât şi cea a categoriei Light Heavyweight, învingându-l pe Jerry Lynn.
În ediţia SmackDown! din 12 iulie, Jeff câştigă primul titlu de campion hardcore din carieră, învingându-l pe Mike Awesome. Titlul este pierdut în săptămânile următoare în faţa lui Rob Van Dam şi recucerit pe data de 13 august.
La începutul lunii aprilie 2002, fraţii Hardy încep o feudă cu Brock Lesnar, după ce Lesnar l-a atacat pe Matt pe rampa de intrare în ring. Jeff caută să se răzbune şi îl întâlneşte pe Lesnar într-un meci desfăşurat la Backlash 2002. Lesnar domină lupta şi câştigă meciul prin knockout. Confilctul continuă şi în următoarele săptămâni, fraţii Hardy reuşind să obţină victoria într-un singur meci, prin descalificare. La Judgment Day 2002, fraţii Hardy pierd încă o dată, într-un meci pe echipe împotriva lui Lesnar şi Paul Heyman.
După un meci spectaculos câştigat de Undertaker, "Fenomenul" se întoarce în ring şi-şi arată respectul pentru ambiţia şi talentul de care a dat dovadă Hardy
După un meci spectaculos câştigat de Undertaker, "Fenomenul" se întoarce în ring şi-şi arată respectul pentru ambiţia şi talentul de care a dat dovadă Hardy
După ani de zile în care Matt şi Jeff au format echipa Hardy Boyz, cei doi se îndreaptă spre cariere single, Jeff urmând să evolueze în divizia RAW, în timp ce Matt este trimis în SmackDown!. Jeff face un prim pas în cariera single, provocându-l pe Undertaker[8], pe care îl întâlneşte într-un Ladder match pentru centura WWE Undisputed Championship. Deşi "Fenomenul" se dovedeşte a fi mai puternic decât el, Jeff reuşeşte în finalul meciului să câştige respectul campionului en-titre, care se întoarce în ring şi îi ridică mâna precum unui adevărat învingător.
În ediţia RAW din 8 iulie 2002, Jeff îl învinge pe William Regal şi devine noul campion european. Titlul însă este pierdut două săptămâni mai târziu, într-un Ladder match contra campionului intercontinental Rob Van Dam. În urma acestui meci, cele două centuri sunt unificate. Pe data de 29 iulie, Jeff obţine victoria în faţa lui JBL şi câştigă titlul de campion Hardcore, pe care îl pierde însă imediat după meci, fiind învins de Johnny The Bull. În toamna anului 2002, Hardy este învins de campionul WWF Triple H şi dispută numeroase meciuri pe echipe, în combinaţie cu diverşi wrestleri. La Survivor Series 2002 participă într-un Tables match, alături de alţi şase atleţi.
În ianuarie 2003, Jeff apare pentru o scurtă perioadă în postura de heel, după ce i-a atacat pe Rob Van Dam şi Shawn Michaels. O lună mai târziu, revine ca wrestler face salvând-o pe Stacy Keibler din faţa atacului lui Christian, care se pregătea s-o lovească. Jeff luptă în câteva meciuri alături de Shawn Michaels iar în luna martie formează pe ecran un cuplu alături de Trish Stratus. În ultimul său meci dinaintea concedierii din WWE, Jeff este învins de The Rock.
Jeff Hardy este concediat de către WWE pe data de 22 aprilie 2003, compania explicând publicului că motivele care au stat la baza acestei decizii au fost comportamentul schimbător al wrestlerului, abuzul de droguri şi refuzul de a merge la dezintoxicare, parcursul descendent al performanţelor din ring precum şi întârzierile frecvente şi absenţele de la spectacole. Hardy îşi motivează plecarea spunând că se simte epuizat şi că are nevoie de o perioadă de pauză.
După plecarea din WWF/E, Hardy a avut o pauză competiţională, în care a stat departe de lumea wrestlingului şi s-a concentrat asupra motocross-ului, terminând de construit propria pistă de motocross.
Jeff s-a întors în wrestling, evoluând pentru promoţia independentă Ring of Honor. Prima lui apariţie a avut loc la evenimentul ROH Death Before Dishonor, folosind gimmick-ul "Will O' the Wisp", însă atât înainte, cât şi în timpul şi după meciul său de debut disputat în compania lui Joey Matthews şi Krazy K, fanii l-au huiduit, strigând "Îl vrem pe Matt!" sau "Ai fost concediat!".
Hardy a debutat în promoţia Total Nonstop Action Wrestling pe data de 23 iunie 2004, în cadrul pay-per-view-ului săptămânal Second Anniversary Show, disputând un meci în compania campionului diviziei X, A.J. Styles. Debutul în TNA a adus pentru Hardy şi o schimbare de imagine : a început să fie cunoscut drept Carismatica Enigmă (The Charismatic Enigma) şi şi-a schimbat melodia de intrare, folosind piesa "Modest" interpretată de el însuşi. Meciul cu A.J. Styles s-a terminat cu un no-contest, din cauza intervenţiei lui Kid Kash şi Dallas. Hardy s-a întors în ring pe data de 21 iulie 2004, când i s-a acordat o şansă la centura NWA World Heavyweight Championship, însă în meciul disputat pe data de 8 septembrie a fost învins de campionul en-titre Jeff Jarrett.
În octombrie 2004 câştigă un turneu pentru o nouă şansă la centura NWA, dar este învins pentru a doua oară de campionul NWA Jeff Jarett, într-un ladder match disputat la Victory Road 2004. Jarett obţine victoria datorită intervenţiei în meci a lui Kevin Nash şi Scott Hall. O lună mai târziu, la Turning Point 2004, Jeff face echipă cu A.J.Styles şi Randy Savage învingându-i pe Jarett, Hall şi Nash, care formau o echipă cunoscută sub numele de Kings of Wrestling. Feuda cu membrii acestei grupări continuă iar pe data de 16 ianuarie 2005, la pay-per-view-ul Final Resolution, Hardy obţine victoria într-un meci single împotriva lui Scott Hall.
În luna februarie, Jeff ia parte la pay-per-view-ul Against All Odds, unde pierde în faţa lui Abyss şansa de a concura încă o dată pentru centura NWA. Revanşa urmează o lună mai târziu, când obţine victoria în faţa lui Abyss, într-un Falls Count Anywhere match disputat la Destination X 2005.
Urmează o feudă cu Raven, pe care Hardy îl învinge într-un prim meci de tipul Steel Cage desfăşurat în cadrul galei Lockdown 2005 din luna aprilie. Revanşa a fost programată pe 15 mai, la pay-per-view-ul Hard Justice 2005, într-un meci hardcore de tipul Clockwork Orange House of Fun, dar Hardy absentează şi nu se prezintă la meci, acuzând probleme cu transportul. Sean Waltman este desemnat pentru a-l înlocui, iar Jeff este suspendat până pe data de 5 august 2005. O săptămână mai târziu, Hardy îşi face apariţia la Sacrifice 2005, atacându-l pe Jeff Jarett. După patru luni de absenţă, Jeff revine în ring la pay-per-view-ul Unbreakable din 11 septembrie 2005, pierzând în faţa lui Bobby Roode, după o intervenţie a lui Jeff Jarett.
Pe parcursul lunii octombrie, Hardy este implicat într-o feudă cu Abyss, Rhino şi Sabu, care culminează cu un Monster's Ball match la Bound for Glory 2005, câştigat de Rhino. Meciul este unul de referinţă pentru evoluţia lui Jeff Hardy în promoţia TNA. Pe parcursul luptei, Jeff a executat o Swanton Bomb asupra lui Abyss de la o înălţime de aproximativ 5 metri (7 ft.). În aceeaşi seară, Jeff a participat şi la un Battle Royal pentru o şansă la titlul NWA, meci câştigat de asemenea de Rhino. În luna noiembrie, Hardy avea să piardă încă o şansă la centura NWA, în faţa lui Monty Brown.
În decembrie 2005, Jeff Hardy avea programat un meci în avanpremiera pay-per-view-ul Turning Point, dar nu s-a prezentat, acuzând încă o dată probleme cu transportul. Ca urmare, a fost suspendat şi nu a mai apărut în show-urile televizate TNA. În primăvara anului 2006, Hardy a participat la diverse house show-uri promovate de TNA, în colaborare cu Dave Hebner şi United Wrestling Federation.
Pe data de 4 august 2006, World Wrestling Entertainment a anunţat semnarea unui contract cu Jeff Hardy, care revenea astfel, după o pauză de trei ani, în federaţia care l-a consacrat. În săptămânile ce au urmat, reîntoarcerea lui Jeff a fost promovată pe tot parcursul emisiunilor săptămânale, ediţia RAW din 21 august 2006 marcând întoarcerea lui Jeff în cadrul WWE. La prima apariţie în faţa camerelor de filmat, Jeff l-a învins pe Edge, prin descalificare.
După ce iniţial a eşuat în încercările de a cuceri titlul de campion intercontinental în faţa campionului en-titre Johnny Nitro, atât în show-urile săptămânale cât şi la Unforgiven 2006, Jeff Hardy reuşeşte în RAW-ul din 2 octombrie să-l învingă pe Nitro şi să devină campion intercontinental, pentru a doua oară în carieră. În ediţiile RAW din 6 şi 13 noiembrie, deţinătorul centurii intercontinentale se schimbă de două ori : în data de 6 noiembrie, Nitro reuşeşte să-l învingă pe Hardy, iar o săptămână mai târziu, Jeff reuşeşte să recupereze centura, ediţia RAW din 13 noiembrie marcând cucerirea celui de-al treilea titlul intercontinental.
În ediţia din 21 noiembrie 2006 a show-ului săptămânal ECW, Jeff face echipă cu fratele său Matt, pentru prima dată după mai bine de cinci ani. Au apărut în faţa publicului folosind melodia de intrare şi clipul video care i-a consacrat în anii 2000, învingând echipa Full Blooded Italians.
Jeff Hardy devine noul campion intercontinental, după victoria în faţa lui Johnny Nitro
La Survivor Series 2006, Matt şi Jeff au făcut parte din echipa DX, câştigând în faţa oponenţilor de la Rated-RKO. La Armageddon 2006, fraţii Hardy au participat la un Four Way Ladder match contând pentru centura pe echipe WWE World Tag Team Championship, dar nu au reuşit să iasă învingători. Meciul a fost marcat de un incident regretabil, în care cei doi fraţi l-au lovit accidental pe Joey Mercury cu o scară, desfigurându-l.
Începutul anului 2007 i-a găsit pe fraţii Hardy implicaţi într-o feudă cu echipa MNM, conflictul învârtindu-se în jurul incidentului de la Armageddon şi luptei dintre Jeff şi Nitro pentru centura intercontinentală. În cadrul primului pay-per-view al anului, New Year's Revolution, Johnny Nitro şi Jeff Hardy s-au confruntat într-un Steel Cage match, din care Hardy a ieşit învingător[48]. Cele două echipe s-au întâlnit pentru încă două meciuri, desfăşurate la Royal Rumble 2007 şi No Way Out, ambele fiind câştigate de fraţii Hardy. În ediţia RAW de după No Way Out, Jeff şi-a pierdut titlul intercontinental în faţa lui Umaga.
La WrestleMania 23, Jeff Hardy a impresionat încă o dată publicul, printr-un salt spectaculos de la o înălţime de peste 6 metri.
La WrestleMania 23, Jeff a fost unul din participanţii la meciul Money in the Bank şi a reuşit să surprindă din nou prin stilul său de luptă nonconformist şi spectaculos. După ce fratele său Matt l-a aşezat pe Edge pe o scară pusă orizontal, între ring şi gardul de protecţie, Jeff a urcat pe o altă scară aflată în interiorul ringului, şi deşi avea şansa să câştige meciul recuperând diplomatul, a efectuat un leg drop de la o înălţime de peste şase metrii, sărind peste Edge. În urma acestei manevre, ambii wrestleri au fost răniţi şi nu au mai putut continua meciul. În ediţia RAW din seara următoare, fraţii Hardy au concurat într-un Battle Royal, alături de alte 10 echipe, în joc fiind puse centurile pe echipe.
Fraţii Hardy au fructificat şansa oferită şi au devenit pentru a şasea oară în carieră campioni WWE pe echipe. La următoarele două pay-per-view-uri organizate de WWE, Backlash 2007 şi Judgment Day 2007, cei doi i-au întâlnit pe Lance Cade şi Trevor Murdoch şi au reuşit să-şi păstreze centurile în ambele ocazii. În ediţia RAW din 4 iunie, fraţii Hardy au fost învinşi şi au cedat titlurile mondiale echipei formate din Lance Cade şi Trevor Murdoch.[56]. În mijlocul feudei cu Umaga, care l-a învins pe Jeff la The Great American Bash, Hardy a dispărut brusc din spectacolele WWE. Numeroase site-uri de ştiri din wrestling au anunţat că Hardy a fost suspendat pe o perioadă de 30 de zile datorită încălcării politicilor WWE, dar pe site-ul oficial TheHardyShow.com, Hardy a anunţat faptul că este vorba de o pauză competiţională datorată unei accidentări suferite în meciul împotriva lui Mr. Kennedy din emisiunea RAW din 23 iulie. Întoarcerea în ringul de wrestling a avut loc în ediţia RAW din 27 august, când l-a învins pe Mr. Kennedy. O săptămână mai târziu, Jeff câştigă cel de-al patrulea titlu intercontinental din carieră, învingându-l pe Umaga.Neinvins multe luni la rand,a intrat intru confict cu cris jericho pentru meciul,,Money in the bagcris castigand dreptul pentru acest meci in fata lui jeff hardy,jericho peste 2 saptamani primind o sanasa la centura intercontinentala si castiga,asfel jeff hardy isi pierde centura
La Survivor Series echipa formata dintre Echipa Triple H: Jeff Hardy, Triple H, Matt Hardy, Kane şi Rey Misterio doar ca raman numai din acea echipa Jeff Hardy si Triple H impotriva la cealaltă echipa care nu au fost nimeni eliminati Jeff şi Triple H au Avut mult de făcut doar ca i-au invins pe toti 5. Pe 16 Decembrie la Armageddon Jeff Hardy are un meci impotriva lui Triple H unde castigatorul este No. 1 pretendent la titlul WWE unde Jeff Hardy castiga acel printr-un Roll Up iar apoi are multe conflite cu Randy Orton campionul WWE.Mai intai Randy Orton il loveste pe fratele său Matt la apendice, iar apoi la următorul raw jeff hardy îi face un incredibil Swanton Bomb şi îi rupe gatul lui Randy Orton doar ca la Royal Rumble Jeff Hardy nu reuşeşte sa caştige titlul WWE doar ca la No Way Out are un Elimination Chamber împotriva lui:Triple H,HBK,Y2J,JBL] şi Umaga. Jeff Hardy va pierde acel Eliminatoin Chamber fiind eliminat ultimul chiar de câştigatorul acelui Elimination Chamber Triple H.Pe data de 18 Februarie Jeff se luptă cu Snitsky. Jeff căştigă fără probleme si se califica in Money in the bank ladder match.Pe data de 25 Februarie Jeff se lupta cu Y2J unde pierde meciul şi aşa Y2J se califica şi el in Money in the bank ladder match.La următorul RAW Y2J îl are ca invitat la The highlight reel pe Jeff Hardy şi nu dureaza mult şi Jeff îi dă ca o advertizare lui Y2J un Twist of fate.Iar pe data de 10 Martie Jeff Hardy pierde meciul cu Y2J si pierde titlul Intercontinental iar mai tarziu la Raw Jeff Hardy este prins ca fiind consumat droguri asa ca este suspendat timp de 60 de zile.

o Premiul PWI pentru meciul anului 2000 - împreună cu Matt Hardy vs. The Dudley Boyz şi Edge şi Christian, WrestleMania 2000, 2 aprilie 2000
o Premiul PWI pentru echipa anului 2000 - împreună cu Matt Hardy
o Premiul PWI pentru meciul anului 2001 - împreună cu Matt Hardy vs. The Dudley Boyz şi Edge şi Christian, WrestleMania X-Seven, 1 aprilie 2001
Este cel mai tânăr campion intercontinental din istorie, cucerind pentru prima dată titlul la 23 de ani.

Jeff Hardy este fiul lui Ruby Mae Moore şi Gil Hardy, un fost angajat al poştei americane. Mama sa a murit în 1986, când Jeff avea doar 9 ani, în urma unei tumori craniene. Tatăl fraţilor Hardy, Gil, a fost cel care s-a ocupat de educaţia celor doi şi declară într-un interviu acordat unui ziar local că deşi cei doi copii au fost destul de neastâmpăraţi, nu i-au creat niciodată mari probleme.
În acelaşi interviu, Gil povesteşte despre poznele făcute de Jeff şi Matt când şi-au construit un ring de wrestling dintr-o trambulină, în curtea casei. Astfel, când au montat trambulina pentru prima dată, au fixat-o în pământ, tăind firele telefonice. După ce trambulina a fost mutată în pădurea din apropierea casei, fraţii Hardy au dat foc resturilor de crengi rămase în urma amenajărilor făcute şi au declanşat un incendiu, avariind un vechi Chevrolet deţinut pe vremea aceea de tatăl lor.
Jeff Hardy este absolvent al liceului Union Pines. În prezent locuieşte în oraşul natal, Cameron, deţinând o casă în vecinătatea celei natale şi celei a fratelui său.
Pe iubita sa o cheama Beth Britt si se intalneste cu ea de la varsta de 24 de ani. In prezent Jeff are 30 de ani. Traiesc impreuna in casa lui Jeff. Au fost unele pareri ale fanilor cum ca Beth ar fii sotia sa, dar se pare ca momentan e un simplu zvon. Jeff inca nu si-a facut planuri de viitor.
De asemenea este un iubitor de animale inrait. Are 6 catei, o iguana si un raton. Primul caine, pe care il are aproape de 5 ani se numeste Liger, al doilea se numeste Black dog si este foarte activ, un catel de preerie numit Wittie. Ultimii 3 sunt inca pui si sunt primit de la un fan, pe primul il cheama Little man,Brownie si Whitie, iar pe iguana sa o cheama Zeus.
Au fost multe zvonuri cum ca el ar fii avut-o ca fosta iubita pe Lita(Amy Dumas) insa nimic nu e adevarat. Fratele sau,Matt se intalneste cu ea in viata reala,avand insa si el are o iubita numita Ashley.
În afară de wrestling, Jeff Hardy are o mulţime de alte interese. Spiritul artistic al wrestlerului se manifestă atât în pasiunea sa pentru muzică şi poezie, cât şi în creaţiile modelate în curtea casei natale. Dintre acestea putem aminti o statuie de 9 metrii confecţionată din folie de aluminiu, amplasată în faţa studioului de înregistrări şi vulcanul artificial din curtea casei.
Pe data de 7 februarie 1999, Hardy a apărut într-un rol secundar în serialul american That '70s Show, alături de fratele său Matt. Pe 25 februarie 2002 a fost unul din invitaţii speciali ai emisiunii Fear Factor difuzată de postul NBC, alături de alţi wrestleri ai WWE.
În 2003, Jeff îşi formează propria trupă de muzică, intitulată Peroxwhy?gen, alături de wrestlerul şi bunul său prieten Shannon Moore. Trupa a înregistrat două melodii. Prima s-a numit "September Day" şi a fost scrisă de Jeff în amintirea atentatelor din 11 septembrie 2001. A doua piesă s-a numit "Modest" şi a fost folosită de Jeff ca melodie de intrare în perioada în care a evoluat în TNA. După lansarea celei de-a doua melodii, unele persoane susţineau că Hardy ar fi părăsit formaţia Peroxwhygen. Deşi informaţiile au fost infirmate, unul din moderatorii site-ului oficial al fraţilor Hardy a pretins că Jeff lucrează la o carieră muzicală solo.
În mai 2005, Matt şi Jeff Hardy, alături de Shannon Moore, lansează un proiect online numit The Hardy Show, prin care vor să arate publicului viaţa lor în afara ringului de wrestling.

Galerie foto Jeff Hardy
Jeff Hardy