Star

Jennifer Aniston
Nume real: Jennifer Aniston
Alias: Jen
Data nasterii: 11 Februarie 1969 (50 ani)
Zodia: Varsator
Locul nasterii: Sherman Oaks, California, USA
Status marital: necasatorit
Mama: Nancy Dow
Tatal: John Aniston
Frati: John T. Melick, Alexander Aniston
Animale: 4 caini: Katchina, Enzo, Norman si Dolly
Inaltime: 1,68m
Greutate: 50kg
Culoarea ochilor: albastri
Culoarea parului: blond


Biografie:
Nascuta in Sherman Oaks, California, Jennifer Aniston a petrecut un an in Grecia impreuna cu familia. S-au stabilit apoi in New York unde parintii ei, John Aniston si Nancy Dow, au divortat cand ea avea 9 ani. Jennifer a fost crescuta de mama sa iar tatalui i-a fost oferit rolul Victor Kiriakis in serialul "Days of our lives" (1965). Jennifer a intrat pentru prima data in contact cu actoria la varsta de 11 ani cand a intrat la clubul de actorie a scolii 'Rudolf Steiner'. De asemenea, la scoala 'Rudolf Steiner' si-a dezvoltat pasiunea pentru arta. A inceput pregatirea profesionala ca studenta la actorie la New York High School of the Performing Arts. In 1987, dupa absolvire, a aparut in productii precum "For dear life" si "Dancing on checker's grave". In 1989, a primit primul rol de televiziune in serialul "Molloy" (1990). A aparut de asemenea in "The Edge" (1992), "Ferris Bueller" (1990), si a avut un rol in "Herman's Head" (1991). In 1994, s-a ivit un episod-pilot numit "Friends like these". Initial i s-a propus o auditie pentru rolul Monica, Aniston a refuzat si a participat pentru rolul Rachel Green. Jennifer a devenit celebra odata cu succesul serialului "Friends" (1994).
S-a casatorit cu actorul Bradd Pitt pe data de 29.07.2000, dupa o relatie ce a durat 2 ani si jumatate; au divortat pe 2.10.2005 din cauza diferentelor ireconciliabile.
A fost aleasa in 1999 de revista People ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din lume.
S-a indepartat de mama sa, care a facut declaratii rautacioase la adresa ei intr-un tabloid. In consecinta, a refuzat sa-si invite mama la nunta.
A frecventat Fiorello La Guardia School of Music, Art & Performing Arts, New York.
Este nasa de botez a lui Coco Riley Arquette, fiica lui Courtney Cox (cea mai buna prietena a ei) si a lui David Arquette.
In timpul filmarilor la serialul "Friends" (1994) a legat o stransa prietenie, cu actorul Matthew Perry (interpretul lui Chandler Bing).
In 2003 s-a clasat pe locul #1 in Forbes' 2003 "Celebrity 100 List". Potrivit revistei Forbes, in 2003 a castigat 35 milioane de dolari. In 2007, aceeasi revista Forbes i-a estimat castigurile pentru acel an la 14 milioane de dolari.
Numele ei de botez este Jennifer Aniston, nu Jennifer Anastasakis. Tatal ei, John Aniston si-a schimbat numele din Anastasakis in Aniston inainte de casatoria cu Nancy Dow, si numele de familie care apare pe certificatul de nastere a lui Jennifer este Aniston.

Galerie foto Jennifer Aniston