Star

Kurt Cobain
Nume real: Kurt Donald Cobain
Data nasterii: 20 Februarie 1967
Zodia: Pesti
Locul nasterii: Aberdeen, Washington
Data decesului: 05 Aprilie 1994
Status marital: casatorit
Mama: Wendy Cobain
Tatal: Donald Cobain
Copii: Frances Bean Cobain
Inaltime: 1,78m
Greutate: 58kg
Culoarea ochilor: albastri
Culoarea parului: blond inchis
Hobby-uri: Hobby-ul sau era muzica


Biografie:
Când a împlinit paisprezece ani, unchiul lui Kurt i-a oferit posibilitatea de a alege între o chitară şi o bicicletă; Kurt a ales chitara. A început să exerseze câteva coveruri, inclusiv Back in Black de la AC/DC sau My Best Friend's Girl de la The Cars, şi în curând a început să lucreze la propriile compoziţii.
În liceu Cobain nu a găsit multă lume care să-i împărtăşească pasiunea. Până la urmă l-a întâlnit pe Krist Novoselic, şi el un împătimit al muzicii punk, care stătea aproape de podul Young Street. Mama lui Novoselic era propietarul unui salon de coafat, şi cei doi exersau câteodată în camera de la etaj. Câţiva ani mai târziu, Cobain a încercat să-l convingă pe Novoselic să formeze o trupă împreună, împrumutându-i un demo al fostei trupe a lui Cobain, Fecal Matter. După luni de încercări, Novoselic a acceptat până la urmă propunerea lui Cobain, punând bazele viitoarei trupe Nirvana.
De-a lungul primilor ani în care au cântat împreună, Novoselic şi Cobain au schimbat des bateristul. Până la urmă, cei doi l-au ales pe Chad Channing, cu care Nirvana a înregistrat albumul Bleach, lansat de Sub Pop Records în 1989. Cobain, cu toate acestea, a ajuns să fie nesatisfăcut de stilul lui Channing, aşa că trupa a găsit un înlocuitor, în persoana lui Dave Grohl. Împreună cu Grohl, formaţia a avut parte de cel mai mare succes al ei, albumul lansat în 1991, în premieră de o casă de discuri importantă, Nevermind.
Cobain s-a străduit să concilieze succesul enorm al trupei Nirvana cu originile de underground ale muzicii sale. S-a simţit de asemenea persecutat de mass-media, comparându-se cu Frances Farmer, şi fiind indignat de cei care se considerau fani ai trupei, dar nu înţelegeau cu adevărat mesajul cântecelor (de altfel cântecul In Bloom de pe albumul Nevermind face referire la asta). Un incident care l-a tulburat pe Cobain a fost ştirea că doi bărbaţi au violat o femeie, în timp ce cântau Polly de la Nirvana, un cântec despre drama violurilor. Cobain a condamnat episodul cu ocazia lansării în Statele Unite a albumului Incesticide : "Anul trecut, o fată a fost violată de două risipe de spermă şi ouă, în timp ce fredonau versurile cântecului nostru «Polly». Îmi vine greu să continui ştiind că avem astfel de plancton în rândul ascultătorilor noştri. Îmi pare rău să fiu atât de nepoliticamente corect, dar aşa simt eu".

Galerie foto Kurt Cobain
Kurt Cobain