Star

Luminita Anghel
Luminita Anghel
Nume real: Luminita Anghel
Data nasterii: 07 Octombrie 1968 (49 ani)
Zodia: Balanta
Locul nasterii: Bucuresti
Status marital: casatorit
Sot: Silviu
Copii: David, Filip(n.20.12.2011)
Educatie: Facultatea de Sociologie - Psihologie Scoala Populara de Arta, Sectia Canto-Muzica usoara
Site oficial: http://www.luminitaanghel.ro/Biografie:
Inca din copilarie s-a indragostit de muzica si a inceput sa cante de cand avea 8 ani. De atunci, cariera sa artistica se bazeaza pe o voce de exceptie, pe care Lminita o imbunatateste continuu. In prezent, ea este o artista renumita si apreciata, care a castigat numeroase premii atat in concursurile nationale, cat si in cele internationale.


In 1993, a castigat Premiul I si Trofeul Festivalului de muzica usoara "Mamaia".

In 1995 si 1996, a castigat Premiul al III-lea in cadrul Festivalului de muzica usoara "Mamaia". In plus, in 1995, a jucat in filmul "Capitanul Conan" in regia lui Bertrand Tavernier.

In 2001, a castigat locul intai pentru cea mai buna interpretare si premiul pentru popularitate in cadrul Festivalului International "Cerbul de Aur".

In 2002, a castigat locul intai si trofeul pentru cea mai buna voce internationala la Festivalul "Cantec Pentru Eurpa", Malta, locul intai si trofeul pentru cea mai buna voce internationala la Festivalul international "Discovery", in Bulgaria, precum si Premiul special al juriului si locul al III-lea pentru cea mai buna voce la Festivalul "Universetalent Praga 2002".

In 2003, a castigat premiul I pentru cea mai buna interpretare internationala la Festivalul International "Vocea Asiei" si locul al II-lea la Festivalul International de Creatie "Cairo 2003", interpretand piesa "I Ask You Why".


In paralel cu impresioananta cariera artistica, Luminita este si o binecunoscuta si apreciata prezentatoare a unor diverse programe TV, in special in cadrul Televiziunii Romane.

In 1998, a prezentat emisiunea "Music Charts", la Prima TV.

In 1999 a prezentat concursul pentru tineri "Care pe care", difuzat de TVR.

In 2002 a fost moderatoarea talk-show-ului "Pretul Succesului", difuzat de TVR2.

In 2002 a prezentat emisiunea "Oferta Speciala", difuzat de TV Romania International.

Din 2003 pana in prezent, Luminita este prezentatoarea emisiuni "Start in viata", transmisa in fiecare saptamana in direct de TV Romania International.

In 2005: 5 martie, castiga Selectia nationala pentru Eurovision impreuna cu trupa Sistem interpretand melodia "Let me try" a lui Cristian Faur. 21 mai obtine cea mai mare performanta romaneasca internationala, clasand Romania pe locul III la Eurovision 2005 desfasurat la Kiev. Medalia de bronz reprezinta cea mai buna performanta a artistei pana in acest moment. 21-23 septembrie, membra a juriului la Festivalul "Cerbul de Aur 2005"

Galerie foto Luminita Anghel
Luminita AnghelLuminita AnghelLuminita Anghel