Star

Mirabela Dauer
Nume real: Mirabela Scorţaru
Alias: Mirabela
Data nasterii: 09 Iulie 1947 (74 ani)
Zodia: Rac
Locul nasterii: Bucureşti, România
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: blond
Hobby-uri: muzica usoara
Educatie: din 1967 urmeaza cursurile de arta la clasa profesoarei Florica Orascu,corepetitori Marius Teicu si Marius Popp.
Date contactare: mirabela_dauer_ro@yahoo.com
Site oficial: www.mirabeladauer.ro


Biografie:
Si-a dorit sã devinã sportivã, dar pasii au cãlãuzit-o spre o carierã artisticã remarcabilã. Melodiile care i-au fost incredintate au devenit slagãre mult iubite de public.


Bãietoasã din fire, a reuºit "sã indeplineascã" o mare dorintã a tatãlui sãu, care nãzuise cu ardoare sã fie pãrinte si de bãiat, si de fatã. Dumnezeu i-a hãrãzit-o pe Mirabela, care fãcea cat 100 de bãieti, pentru cã fotbalul si baschetul erau sporturile sale preferate. A adorat si gimnastica, dar a iubit si cantecul, chiar dacã au existat momente in care considera cã a canta este o deprindere "prea de fetitã", iar profesoara de balet de la clubul sportiv scolar la care se antrena a trimis-o la Casa de Culturã "Turturele". N-a cantat de la inceput muzicã usoarã. La ºcoala popularã de artã a intepretat piese folclorice din repertoriul Angelei Moldovan. "La Casa de Culturã «Turturele» am cantat cu Big-bandul - radio - care cantau la serile de dans joia si sambãta. Cu Miki Ampoitan. Ce formatie! Ca sã pot canta m-am inscris la toate cercurile! Nu eram prezentatã la nici un om de televiziune sau de radio care venea la salã, panã cand m-am plictisit si mi-am luat singurã viata in maini. Pe mine nu poate spune cã m-a fãcut cineva cantareatã. George Grigoriu spunea: «Asta micã, Piticuta, poate sã fie mandrã, cã pe asta nu a ajutat-o nimeni. Ba, din contrã, toatã lumea i-a pus piedici»", se destãinuie artista.


REPERTORIU. Pe cand era elevã a inceput sã cante, in vacante, in resturante. Se farda cu minã de creion si canta piese din repertoriul Ritei Pavone. De fiecare datã era punctualã. Se intorcea acasã la ora 21:00 si nimeni nu stia cã a cantat pe terasa vreunui local.


Primul sãu nume de scenã a fost Bella Scory, de la Scortaru, numele de fatã, iar cea dintai piesã de muzicã usoarã care i-a fost incredintatã de compozitorul Ion Cristinoiu este melodia "Taina noptii". A mai avut ceva incercãri cu Iuliu Merca, cu piesa "Padidadam", pe cand avea 17-18 ani, apoi cu Marius Þeicu, cu "De cand te-am intalnit". Mirabela a colaborat si cu alti compozitori renumiti: "Vasilache din 1977 mi-a incredintat toate piesele lui. Am inceput cu «In zori». Era piesa preferatã a lui Nicu Ceausescu. Apoi Marian Nistor. El mi-a dat prima piesã in 1977. Eram la Moscova, in Hotelul Budapesta, si mi-a cantat cinci piese: «Noapte de mai», «Frunza mea albastrã», «Multumesc, iubitã mamã», «Iartã-mã», «Amintiri» ºi «Robotel». Si cand ne-am intors din turneu le-am inregistrat toate", aflãm de la Mirabela.
FOTOLIUL DIN ODAIE. Tãnãr pianist si compozitor, Ionel Tudor i-a incredintat "Te-astept sã vii...", cunoscutã si sub numele "Fotoliul din odaie", melodie pe versuri scrise de sotia sa, Andreea Andrei. In scurt timp, cantecul a devenit un slagãr indrãgit, aflat pe buzele tuturor. Era fredonat peste tot.


Dintotdeauna adorã sã ajungã in inima publicului. Este scopul Mirabelei, pe care il urmeazã pentru a ajunge acolo unde isi doreste orice artist care stie sã dãruiascã: in sufletul oamenilor. Nu face compromisuri si nu interpreteazã orice piesã, ci doar melodiile care creeazã emotii. Fiecare piesã interpretatã unic de Mirabela este o realã portitã de acces cãtre cei care o ascultã si o indrãgesc.


PE ECRAN. "La Televiziune am debutat intr-o echipã de zile mari: Aurora Andronache, Sanda Balaban, Tudor Vornicu, Alexandru Bocãnet, Titus Munteanu, Ovidiu Dumitru, Mariana Soitu - elita televiziunii. Emisiunile de divertisment. Revelioanele erau numai in direct. Tudor Vornicu ne adora. Pe cei pe care ii iubea cel mai mult, pe ãia ii muncea cel mai mult. Si pe ãia ii plãtea cel mai putin. Dar era o onoare sã lucrez cu el", isi aminteste Mirabela. Si mai stie ceva: "Ce fãceam noi atunci se vede astãzi la italieni".

Galerie foto Mirabela Dauer

Momentan nu exista poze pentru Mirabela Dauer.