Star

Natalia Barbu
Nume real: Natalia Barbu
Data nasterii: 22 August 1979 (40 ani)
Zodia: Leu
Locul nasterii: Balti, Moldova
Status marital: necasatorit
Mama: Ana Barbu
Culoarea ochilor: verzi
Culoarea parului: saten inchis
Educatie: 1986-1992 - Liceul nr. 1, Rezina, Scoala muzicala primara, Rabnita, clasa Vioara; 1992-1994 - Liceul "V. Hugo" Stauceni; 1994-1998 - Colegiul National de Muzica "Stefan Neaga", Chisinau; 1999-2001 - Academia de Muzica "Gavriil Muzicescu"
Date contactare: natabarbu@yahoo.com


Biografie:
Natalia Barbu este nascuta la Chisinau, pe 22 august 1979, la pragul dintre zodia Leului si-a Fecioarei. Luptatoare, plina de stralucire, ambitioasa si foarte energica, are un adevarat cult pentru prietenie. A studiat vioara inca din primii ani ai copilariei si a absolvit Colegiul de Muzica din Chisinau.
A inceput sa cante muzica usoara inca de mica, aparand in diverse show-uri de televiziune pentru copii. Ar fi ales o cariera instrumentala, dar a renuntat in favoarea muzicii usoare.
Provine dintr-o familie de muzicieni si, desi initial parintii au indrumat-o catre vioara, au fost de acord cand a facut aceasta alegere. Se spune ca a mostenit vocea de la mama sa, care de altfel i-a si calauzit pasii in permanenta.
Natalia a participat mai intai la concursul "Mihaela Runceanu" din Buzau si de aici spre Mamaia, n-a mai fost decat un pas. Iar pentru o tanara de numai 19 ani, venita din Republica Moldova, castigarea unui premiu in Romania, la Mamaia "98, a fost o mare victorie.
In Basarabia, muzica usoara e mult mai traditionalista, mai conservatoare, depasita din punct de vedere al curentelor actuale. Natalia este o fire calda, deschisa spre noutate, ambitioasa, care a crezut din start ca locul sau este in Romania.
Premiul I la Mamaia a insemnat foarte mult pentru ea. Dupa aceea, a parcurs un drum lung. A muncit, s-a perfectionat, si-a facut un repertoriu solid, si-a definitivat stilul de interpretare, si-a creat un nou look.
In timpul liber, Natalia adora sa stea cu prietenii, sa inoate. In plus, ii plac foarte mult cainii (are un rotweiller, de care nu suporta sa stea departe). Dar deasupra acestora sta dragostea sa pentru muzica. Ceea ce va fi demonstrat...
Copilaria a petrecut-o la bunici, intr-un sat pitoresc din nordul Moldovei, sat inconjurat de paduri pe care le-a colindat ascultand frumosul cantec al pasarilor. Bunicul Nicanor, un om de excepþie, si parintii i-au marcat profound personalitatea. Au invatat-o sa iubeasca si sa resptecte oamenii, natura si tot ce e frumos pe lumea asta. Bunicul ei era convins ca nepoata lui va ajunge artista, alintand-o "artista bunicului"
La varsta de 7 ani s-a mutat cu parintii la Rabnita (zona a conflictului nistrean), unde a studiat in limba romana in orasul Rezina de pe celalalt mal al Nistrului. In perioada razboiului de pe Nistru mergea la scoala sarind peste baricade.
Tatal ei conducea orchestra de muzica populara din oras, (unde si mama ei era solista). Pentru ca tatal ei era adeptul Unirii si a integritatii statale au fost nevoiti sa se mute la Chisinau pentru a evita problemele aparute.
Activitate profesionala:
1998 - Violonista in orchestra de muzica populara
`Mugurel`
1999 - Solista formatiei `Milenium`
Albume: 2001 - Lansarea Primului album `Intre ieri si azi`
Concert Solo
2003 - Lansarea albumului `Zbor de dor`
Concursuri nationale si internationale:
1993 - Concursul republican al tinerilor violonisti, Chisinau, Moldova
Premiul I
1998 - Concursul de interpretare `Mihaela Rumceanu`, Buzau, Romania
Premiul I
1998 - Concursul de interpretare `Mamaia "98`, Romania
Premiul Mare si Trofeul festivalului;
Miss Festival - Premiul Presei
1998 - Concursul de interpretare `Maluri de Prut`, Chisinau, Moldova
Premiul Mare si Trofeul festivalului
1999 - Concursul International de Interpretare `More Druziv`,
Ialta, Ukraina.
Premiul II
1999 - Concursul international de Interpretare `Slaveanskii Bazar`
Vitebsk, Belorusia
Premiul FIDOF (Los Angeles)
1999 - Concursul International a tinerelor talente, Mensk, Belorusia
Premiul I - Formatia `Milenium`
2000 - Concursul International de interpretare `Slaveanskii Bazar`,
Kiev, Ukraina
Premiul I
2007 - a participat la concursul Eurovision Contest Song clasandu-se in primele 10 locuri

Galerie foto Natalia Barbu
Natalia