Star

Skizzo Skillz
Nume real: Virag Robert
Data nasterii: 25 Septembrie 1980 (42 ani)
Zodia: Balanta
Locul nasterii: Timisoara
Status marital: necasatorit
Culoarea ochilor: negri
Culoarea parului: brunet

Biografie:
Nascut in Timisoara in 1980 septembrie 25. La ora 4:00 apare pe lume un baiat pe nume Virag Robert fredonand linia melodica de la "Rapper"s Delight". Parintii au divortat cand Skizzo avea doar 6 luni. Primele cuvinte pe care le-a zis au fost "cand o sa fiu mare o sa fiu cel mai tare rapper de care ai auzit" dupa care a zambit golaneste.

Primi 6 ani a fost crescut mai mult de bunica, mama lui muncind din greu sa puna mancare pe masa. Inca de mic a inceput sa imite pasii de dans a lu Fred Astaire. La 8 ani de ziua lui a primit de la mama sa prima caseta care a fost Michael Jackson, albumul Bad. A crescut cu muzica lui Michael Jackson si imita tot ce vedea cu el la televizor. La 12 ani a castigat un concurs de Michael la indigo castigand un bilet la concertul megastarului. A facut parte din trupa de dans Trompy cu care a luat locul 1 la interscolarele de dans. Pasiunea lui pentru dans la tzinut departe de probleme si de casa de multe ori avand multe spectacole.

1996 pasiunea lui s-a schimbat din dans in basket dupa ce l-a vazut pe Michael Jordan jucand finalele NBA. "Baschetul e poate cea mai mare pasiune a mea. Pe teren ma simt cel mai bine, cel mai liber si uit de toate problemele. Cand sunt pe teren imi place sa cred ca joc mai bine decat cant"

1997 incepe sa se gandeasca mai serios la muzica si primele voci trase au fost in studio audio soft si in "98 la studio Vox unde venea noaptea cu japca sa traga pe gratis dupa ce plecau manelistii.

1999 apare pe o prima piesa fiind o colaborare cu trupa Bizniss formata din Kpac si Spino pe un album care apare si Raku. in perioada asta s-a alaturat de Jiddah, Dramatik si Don Shahaza (acum Injektah) care formau Koaltzia si au format K.O. Click. La scurt timp a venit Pacha man si Mo"weed si impreuna au format Blessing Squad. In compozitzia asta organizand primele evenimente de party-uri reggae si hip hop si au inceput un album care sa oprit la o singura piesa pe nume "Combinatzia Perfecta". Numele la schimbat din Shorty in Shorty Skizzo si a ramas cu Skizzo Skillz care se traduce calitati schizofrenice.

"Muzical am trecut de la Michael Jackson la soul, de la Stevie Wonder, Bobby Brown, Bell Biv DeVoe, Boyz II Men la R"n"B de la Hammer si 2pac la tot rapul mainstream si undergound, de la sizzla la reggae, dancehall, roots, dub si acum inca migrez si caut. Eu sunt hip hop la baza. Influentele muzicale sunt din cauza muzicii variate pe care o ascult."

2003 incepe colaborarea cu One Touch Records si implicit lucru la primu album avandul pe Injektah la butoane. Inainte de album face un intro pentru loredana la melodia "Queen of the night" de pe albumul "Zig Zagga Extravaganza"si deschide showurile ei de lansare de la Costinesti si Mamaia. Dupa 6 luni de mers la casele de discuri din Bucuresti, peste tot suturi in fund, intr-un final a semnat cu Intercont Music care au refuzat si ei initial.

2005 apare primul clip care e facut din 2 melodii "Umblu Teleleu" si "Nu Reprezinti" regizat de Cristi Gugu si imediat dupa iese si albumul de debut "Cel mai tare raper de care n-ai auzit" la care a lucrat 2 ani.

"Imi place sa prezint piesele de pe primul album in urmatoarea fraza: in general sunt un baiat linistit care "umbla teleleu" prin romania cu un "timishuaua slang" si evit extremele deci nu sunt "comercial sau underground" si evit totzi acei "many emceez" care "nu reprezinta" si nu simt "toba si linia de bas" dar vor sa aiba "high troublez" ca sa simta ca si ei ca "aduc belele" deci ramane sa fac un "mic check" si sa raman "cel mai tare rapper de care n-ai auzit" ca e mai bine decat sa fiu cel mai prost rapper de care a auzit toata lumea ... "pam pam".

In 2006 rezilieaza contractele cu intercont si One Touch Records si pune bazele unui studio si label-ului sau independent Boomaye Music.

"Nu urmez pasii nimanui si vreau sa imi fac drumul meu si sa umblu teleleleu muzical pana la limita cea mai extrema. La mine fiecare piesa va fi diferita, ce ai auzit odata nu o sa mai auzi din nou. E foarte important muzical sa fi tu insutzi pentru ca fiecare are ceva in el trebe doar sa-l gaseasca. De asta am ales sa nu ma opresc la un singur stil si voi combina stilurile ca o ciorba si o sa ma simt ca un bucatar. Trebuie doar sa ai ceva talent si sa fii constincios apoi sa ceri de sus inspiratie si intelepciune."

Galerie foto Skizzo Skillz