Star

Taylor Lautner
Nume real: Taylor Daniel Lautner
Alias: Tay
Data nasterii: 11 Februarie 1992 (27 ani)
Zodia: Varsator
Locul nasterii: Grand Rapids, Michigan, SUA
Status marital: necasatorit
Mama: Debora
Tatal: Daniel
Surori: Makena
Inaltime: 1,79m
Greutate: 67kg
Culoarea ochilor: caprui
Culoarea parului: brunet
Hobby-uri: actorie, arte martiale


Biografie:
Taylor Daniel Lautner, nascut la 11 februarie 1992, este un actor american.

A devenit cunoscut datorita unor filme precum: "The Adventures Of Sharkboy and Lavagirl" in 3D si "Twilight" unde il joaca pe Jacob Black.

S-a fost nascut in Grand Rapids, Michigan, ca al lui Deborah si Dan Lunter.

Taylor a studiat karatele de la sase ani, antrenandu-se la Fabiano's Karate School in Holland Michigan. Urmatorul an a inceput sa castige turnee. A fost deseori invitat sa se antreneze cu campionul mondial Mike Chad. La opt ani si-a reprezentat tara la World Karate Association, unde a dovedit ca este cel mai bun, castigand trei medalii de aur.

Taylor a inceput sa joace in filme cand antrenorul sau l-a sfatuit sa mearga la audtitiile pentru Burger King in Los Angeles.

In anul 2001 a aparut in filmul Shadow Fury. A avut roluri in serialele Summmerland, The Bernie Mac Show si My wife and Kids. In 2005 a avut rolul principal in filmul The Advenures Of Sharkboy and Lavagirl in 3D, care i-a pus in valoare cunostintele lui de arte martiale. A inregistrat episoade pentru What's New Scooby Doo. Poate cea mai mare realizare a sa este castigarea rolului lui Shark Boy.

In anul 2008, Taylor a jucat in serialul My Own Worst Enemy, care a fost anulat dupa noua episoade. Apoi a jucat rolul lui Jacob Black in Twilight, o adaptare dupa romanul lui Stephenie Meyer cu acelasi nume. Taylor are o sora mai mica pe nume Makena. In timpul liber ii place sa joace fotbal si baschet.

Galerie foto Taylor Lautner