Star

Veritasaga
Date contactare: contact@veritasaga.ro
Site oficial: www.veritasaga-online.ro


Biografie:
Trupa s-a infiintat in anul 1999 si are in componenta 4 membri: Jhivago (vocal), Dribbler, Praetor (vocal) si Dj Sonia. Veritasaga şi-a început activitatea într-o perioadă în care industria muzicală românească era încă reticentă în ceea ce priveşte Hip-hop-ul şi cultura hip hop. Refuzând încadrarea în tipare şi repere devenite clişee timpurii ale acestui gen muzical, membrii Veritasaga au ales să respecte propriile convingeri pentru a-şi afirma identitatea artistică. Astfel au urmat ore de studio "finanţate" cu banii din alocaţii, concerte pro bono, apariţii pe diverse mix-tape-uri şi numeroase colaborări cu artiştii din zona underground. Membrii initiali au colaborat foarte strans cu Connect-R , acesta insa a ales calea muzicii comerciale in detrimentul anonimatului undergroundului .
In 2001 a fost printre primele trupe afiliate label-ului Hades Records. Căile de promovare s-au diversificat, s-a depaşit momentul "ascultă şi dă mai departe". Publicul ascultator de muzică hip-hop s-a transformat treptat intr-un nucleu de fani, si inevitabil Veritasaga s-a impus drept un nume reprezentativ in hip-hop-ul autohton.


Discografie

Punct. Şi de la capat

În 2003 a fost lansat (oficial) primul material Veritasaga şi anume albumul "Punct. Şi de la capat". În ciuda faptului că era un material independent, promovat prin mijloace proprii, acesta a avut un succes nesperat, fiind ascultat de o mulţime de persoane. O mare contribuţie a avut-o şi internet-ul, fiind mediul principal de răspândire. Albumul se remarcă printr-un sound inedit, melancolic, meditativ şi chiar trist, neobişnuit pentru fanii Hip-Hop-lui. Cu acest album Veritasaga a câştigat un numar impresionant de fani, pornind un adevarat curent in zona underground.


Cu alti ochi

În 2004 Praetor părăseşte ţara, iar Dj Sonia devine membru oficial al trupei. Urmează concerte la Bucureşti, Oradea, Timişoara, Constanţa, Iaşi, Piatra Neamţ, Craiova, Târgovişte, Cluj, Hunedoara, Braşov şi desigur, sute de ore petrecute în studio pentru înregistrarea noului album.

În 2007, la 4 ani după "Punct. Si de la capat", si dupa mai mult de 16 luni în studio, Veritasaga se află la debutul "oficial", cu albumul "Cu alti ochi". Atent lucrat, până la cel mai mic detaliu, cu o producţie şi o post-productie la nivel internaţional, materialul de 16 piese şi 21 track-uri promite să ofere ascultătorului o perspectivă inedită asupra acestui gen muzical. Una din surprizele şi controversele materialului o constituie prezenţa lui Praetor, care, contrar zvonurilor, nu a părăsit Veritasaga odata cu plecarea sa din Romania. Acesta a înregistrat într-un studio din Australia, special pentru acest album, dovedind că distanţa nu constituie un impediment în calea pasiunii.

Sâmbătă, 13 octombrie 2007, ora 16.00 s-a lansat oficial videoclipul piesei "Cer senin" de pe noul album. Acesta poate fi vizionat gratuit prin intermediul serviciului GetLoaded. În primele 2 ore acesta a fost vizionat de peste 3000 de persoane, dovedindu-se un real succes. Videoclipul precedă lansarea oficială a mult aşteptatului material, care, după spusele lui Dribbler (membru Veritasaga) va ajunge în mâinile publicului în cursul lunii noiembrie.

Galerie foto Veritasaga