Star

Vlad Mirita
vlad mirita, catalin maruta si nico
Nume real: Vlad Miriţă
Data nasterii: 02 August 1981 (38 ani)
Zodia: Leu
Locul nasterii: Targoviste
Status marital: necasatorit
Culoarea ochilor: verzi
Culoarea parului: brunet
Educatie: Scoala de Arta "Octav Enigarescu" din Targoviste (canto); Facultatea de Comert, Academia de Studii Economice din Bucuresti (promotia 2005)
Biografie:
1996 - Festivalul International de Muzica Corala Zalau, locul II.
1998 - Festivalul International de Muzica Corala Ankara, locul III.
2001 - a fost selectat sa cante in Corul National de Camera Madrigal, fondat si condus de Maestrul Marin Constantin.
2002 - este selectat sa faca parte din Corul Operei Nationale.
In august 2002 - participa la "Festivalul Mamaia" unde castiga locul I interpretand o piesa moderna intr-o maniera clasica. Vlad a reusit sa ridice sala in picioare in fiecare seara la aparitia pe scena, fapt rar intalnit la Festivalul Mamaia. Specialistii si presa l-au supranumit "Andrea Bocelli al României"
Castigarea locului I la Mamaia 2002 i-a deschis calea catre Industria Muzicii Usoare Romanesti. Vlad lanseaza primul sau album "Steaua Mea" in Noiembrie 2002.
In Iulie 2004, participa la Festivalul International SLAVIANSKY BAZAR VITEBSK 2004 unde domnul Mario Moreno, vicepresedintele FIDOF, ii acorda premiul FIDOF pentru cea mai buna prezenta scenica si interpretare din concurs.
In August 2005, la invitatia maestrului naist si compozitor Constantin Moskovici participa din partea Romaniei la Festivalul International Singers of the world Komrat 2005, in Republica Moldova unde castiga locul II. In Octombrie 2005 participa in semn de recunostinta pentru marele artist Dan Spataru la prima editie a festivalului "DanS" unde obtine locul II.
In Octombrie 2005 participa pentru prima data la un concurs de muzica clasica "Open air summer concerts" unde obtine unul dintre cele doua premii oferite de catre organizatori.
In Mai 2006 castiga locul I la festivalul international de muzica usoara George Grigoriu.
In Mai 2006 participa la concursul international de canto Traian Grozavescu destinat numai vocilor de tenor unde este al 2-lea in concurs si primeste premiul Operei de stat din Viena acordat de Ioan Holender.
In anul 2008 a fost ales sa reprezinte, alaturi de Nico, Romania la Eurovision cu piesa "Pe-o margine de lume".

Galerie foto Vlad Mirita

Momentan nu exista poze pentru Vlad Mirita.