Jazz european, nordic si american la Garana Jazz Festival @ 11 -14 iulie 2019

0

La editia 23, pe 11 -14 iulie 2019Garana Jazz Festival isi intampina publicul cu proiecte artistice care aduc impreuna lumi muzicale diverse, puternice si experimentale. Va fi o calatorie noua, la fel ca fiecare editie de festival petrecuta in varf de Semenic, in natura, intre prieteni si iubitori de jazz. Saxofonistului norvegian Jan Garbarek i se alatura Jeff Berlin, Dennis Chambers, David Sancious, Oz Noy dar si John Surman, Lars Danielsson & Paolo Fresu si multi altii. Biletele si abonamentele pentru Garana Jazz Festival 2019 pot fi cumparate in avans de pe www.bilete.ro

Moshulu este numele celei mai puternice corabii americane construita vreodata si, deloc intamplator, numele proiectului muzical inedit care reuneste patru legende ale jazz-ului american: bassistul Jeff Berlin, tobosarul Dennis Chambers, pianistul/chitaristul David Sancious si chitaristul Oz Noy.

O prezență la fel de inedită în programul ediției 23 este cea a duo-ului format din basistul și compozitorul suedez Lars Danielsson și trompetisul italian Paolo Fresu, sub umbrela proiectului Summerwind. Doi artiști recunoscuți pentru stilul melodic și expresiv dar și pentru înclinația nativă spre spontaneitate pură vor aduce în pădurile Gărânei vibrațiile unui album înregistrat în 2018 în portul suedez Gothenburg – un amestesc de folk, jazz și muzică clasică într-o atmosferă relaxată.