Florin ªerban mizeazã din nou pe actori neprofesioniºti în noul sãu lungmetraj

  0
  Florin ªerban, regizorul multipremiatului Eu când vreau sã fluier, fluier, iniþiazã din nou provocarea lucrului cu actori neprofesioniºti. “La un actor de film nu conteazã statura atleticã sau fotogenia, conteazã doar sã aibã un chip care spune o poveste și sã aibã curaj. Mult curaj.” spune Florin Șerban.
   
  Cu ocazia primei experienþe cu actorii neprofesioniºti în filmul Eu când vreau sã fluier, fluier, regizorul a transformat oameni obiºnuiþi în actori recunoscuþi la nivel internaþional. Lungmetrajul sãu a câºtigat la Festivalul Internațional de la Berlin 2010 Ursul de Argint – Marele Premiu al Juriului și Premiul Alfred Bauer pentru inovație în domeniul cinematografiei pentru lucrul cu actorii neprofesioniºti. 
   
  Noul proiect, Îmi curgi prin vine, este un prilej pentru oricine cu vârsta între 18 și 60 de ani sã urmeze o carierã în actorie chiar dacã nu are studii în domeniu. Îmi curgi prin vine este o poveste de dragoste între un bãrbat ºi o femeie care nu ar fi trebuit sã se întâlneascã niciodatã. Filmul de dragoste a fost o temã neglijatã în cinematografia româneascã a ultimilor ani, iar Florin Șerban sperã ca acest lucru sã se schimbe odatã cu noul sãu film. 
   
  Proiectul implicã o selecþie la nivel naþional de actori neprofesioniºti în primul rând, dar nu sunt excluºi nici cei cu studii de actorie. Îmi curgi prin vine, câºtigãtor al concursului de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naþional al Cinematografiei ºi singurul proiect din Europa de Est selecþionat la ediþia 2012 a Cinemart, din cadrul Festivalului Internaþional de Film de la Rotterdam, este așadar o ºansã pentru toþi cei care iubesc actoria și, indiferent de vârstã, nu au încetat sã viseze.
   
  Filmul Îmi curgi prin vine este o co-producþie internaþionalã, partea româneascã fiind asiguratã de casa de producþie Fantascope Films, companie înfiinþatã de Florin ªerban în 2011. Proiectele în dezvoltare ale casei de producþie sunt: scurtmetrajul Omul care nu a spus nimic ºi lungmetrajul Îmi curgi prin vine. În acelaºi an, regizorul a fondat ªCOALA DE ACTORIE, un loc în care se exploreazã noi tehnici de lucru cu actorii. 
   
  Detalii ºi contact: