Florin Serban la Cinemart

  0
  Proiectul cinematografic “Îmi curgi prin vine”, în regia lui Florin ªerban ºi produs de Fantascope, va participa la cea de-a 29-a ediþie a Cinemart Co-Production Market (29 ianuarie – 1 februarie), din cadrul Festivalului Internaþional de Film de la Rotterdam. Proiectul, aflat acum în dezvoltare, reprezintã cel de-al doilea film de lung metraj ficþiune ce va fi regizat ºi scris de Florin ªerban. “Îmi curgi prin vine” e povestea de dragoste a doi oameni pe care îi desparte totul, dar care se cautã ºi se gãsesc.
   
  Cinemart este cea mai veche ºi una dintre cele mai mari ºi prestigioase pieþe de co-producþie din lume. La ediþia aceasta au fost selectate 36 de proiecte din cele 465 de aplicaþii, iar “Îmi curgi prin vine” reprezintã singurul scenariu din Europa de Est ales de comisia evenimentului. Echipei care va reprezenta proiectul i-au fost organizate întâlniri cu potenþiali co-producãtori, agenþi de vânzãri, distribuitori ºi finanþatori din Europa, printre care se numãrã ºi unele dintre cele mai importante companii din domeniu, precum Gaumont, MK2, ZDF/ARTE ºi BAC Films. 
   
  Fantascope, casa de producþie înfiinþatã de Florin ªerban, a câºtigat la cea mai recentã sesiune de concurs organizatã de Centrul Naþional al Cinematografiei un credit direct de 845.000 RON pentru filmul „Îmi curgi prin vine”.  “Fondurile obþinute de la CNC sunt doar primul pas în asigurarea bugetului pentru realizarea filmului, ºi obþinerea unor finanþãri din afara României este esenþialã pentru a reuºi sã începem producþia filmul în primãvara anului 2013. Platforma oferitã de Cinemart e perfectã pentru o astfel de încercare ºi sper sã gãsim noi parteneri pentru producþia filmului printre cele 51 de companii care au solicitat întâlniri cu noi”, declarã Florin ªerban.
   
  Florin ªerban a obþinut în 2010, cu debutul sãu în regie, pelicula „Eu când vreau sã fluier, fluier„, Marele Premiu al Juriului – Ursul de Argint ºi premiul „Alfred Bauer” la Festivalul de Film de la Berlin. În plus, lung-metrajul a fost distribuit în 20 de teritorii ºi a fost filmul autohton cu cel mai mare numãr de spectatori în sãlile de cinematograf din România în anul 2010.
   
  Deplasarea la Rotterdam a echipei proiectului “Îmi curgi prin vine” a fost susþinutã financiar de cãtre Institutul Cultural Român.