Cel mai bine plătit sportiv din lume, Cristiano Ronaldo, acuzat de fraudă fiscală !

0

Procuratura îl acuză pe celebrul fotbalist, recent câștigător al Ligii Campionilor, de folosirea ” voluntară și conștientă” a unei structuri corporative creată în anul 2010, având ca scop ascunderea de fisc a veniturilor din drepturile de imagine, între anii 2011 si 2014. Presupusul prejudiciu este de 1,4 milioane de euro în 2011, 1,7 milioane de euro în 2012, 3,2 milioane de euro în 2013 și 8,5 milioane de euro în 2014.

” Nu există nicio schemă de evaziune fiscală. Nu a fost vorba de așa ceva și nu a existat nici măcar intenția de a ascunde ceva” , se arată într-un comunicat de presă al Gestifute, care îl reprezintă pe Cristiano Ronaldo.
Potrivit presei spaniole, Ronaldo riscă să stea închis între doi si cinci ani. În cazul în care îsi recunoaște vina și va returna statului spaniol această sumă, atunci starul portughez ar putea  primi o pedeapsă de 15 luni, scăpând astfel de executare.
Conform Forbes, Ronaldo a câstigat 82,6 milioane de euro în ultimele 12 luni din salarii și contracte de publicitate, fiind considerat cel mai bine plătit sportiv din lume.

Sursa foto: Celebuzz