Portugalia este marea câstigatoare Eurovision! România s-a clasat pe locul șapte la Eurovision!

0

Portugalia, reprezentată de Salvador Sobral cu melodia „Amar Pelos Dois”, este marea câștigătoare a celui mai îndrăgit și urmărit concurs muzical european.

Reprezentanții României, Alex Florescu și Ilinca Băcilă au reușit să ne claseze în top zece, melodia ”Yodel it” ieșind pe locul șapte. În finala Eurovision 2017 s-au calificat 20 de melodii din două semifinale. Lor li s-au alăturat cele cinci țări denumite generic “The Big Five” – Italia, Spania, Germania, Franța și Marea Britanie, cât și țara gazdă, Ucraina, calificată din oficiu.

Clasamentul final al EUROVISION 2017:

Alex Florescu și Ilinca au facut primele declarații dupa anunțarea câstigătorilor:

„Ma bucur enorm pentru acest rezultat. Am muncit foarte mult pentru ca România să strălucească pe scena Eurovision și să ne întoarcem acasă cu un rezultat bun. Pentru acest lucru, doresc să le mulțumesc în special românilor din diasporaMai mult, ne-am situat în top trending Twitter în această seară, pe poziția a cincea, pentru că fanii Yodel it! s-au mobilizat extraordinar și ne-au ridicat în clasament”, a declarat Alex.

„În aceste două săptămâni, m-am maturizat mai mult decât în ultimii doi ani. Am învățat cât de important este să cânți și să te dăruiești publicului, indiferent de cât de mare este scena. Consider că cel mai important pentru noi este votul publicului, pentru că ei ne-au susținut de la început. Prin votul lor, ne-au pus pe locul cinci și acest lucru este incredibil. Ma bucur foarte mult că yodelingul meu a ajuns în sufletele oamenilor“, a declarat Ilinca despre participarea la Eurovision.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs, pâna în acest an, au fost: de două ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Melodia româneasca cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este ”Tornero”, interpretată de Mihai Traistariu.

Sursa foto: Pagina personala Facebook