Interviu cu Eli din Timisoara despre muzica politica si Azazel

  0
  Rapper-ul timisorean Eli a lansat Azazel, o piesa cu incarcatura sociala si politica. Azazel in textele religioase este ingerul decazut care a invatat omenirea sa construiasca arme de razboi, minciuna, inselaciunea si vanitatea. Se pare ca in zilele noastre este o metafora perfecta pentru politica romaneasca. Eli va posta pe pagina de facebook cele mai noi poze de la filmarea videoclipului AZAZEL!
   
  Ce inseamna pentru Eli piesa Azazel? Aflati chiar de la el:  
   
  1. Care a fost inspiratia pentru piesa Azazel?
  Pentru piesa Azazel m-a inspirat situatia sociala actuala. La fel ca in piesa „Fiecare face ce vrea”, am incercat sa conturez  o mica parte din ce vad si ce ne macina pe toti. 
   
  2. Consideri romanii victime ale coruptiei sau partial responsabili a situatiei create?
  Da, sunt si victime si responsabili sa spun asa: sunt vinovati ca dau, ceilalti sunt vinovati ca primesc si uite asa ne invartim ca la hora intr-un cerc vicios.
   
  3. Ce parere ai despre manifestatiile din tara, le consideri justificate sau doar strategie politica de influentare a parerii publice?
  Le consider justificate, romanii protesteaza impinsi de ceea ce simtit.  Nu cred ca partidele  politice sunt in stare sa adune atatia oameni in strada, in fiecare oras, sau cel putin sper sa nu fie asa. Daca asta se dovedeste a fi situatia … ne asteapta vremuri negre …
   
  4.Teaser-ul pentru clip continea multe scene de la manifestarile din Timisoara, intentionai sa faca parte din videoclipul oficial?
  Am vrut sa folosim imagini de la manifestari apoi ne-am razgandit.  Am decis sa oferim celor care ne urmaresc ceva nou, sa-i surprindem cu imagini care transmit  incarcatura piesei fara a ne folosi de imaginile violente. Este destula violenta peste tot!
   
  6. Votezi?
  Da, votez !
   
  7. In piesa Azazel vorbesti despre credinta dar si de bani. Cum se impaca aceste doua principii?
  Banu’ ochiu dracului cum se zice. De la bani pornesc razboaie, dar tot banii fac si mult bine. Conteaza care sunt scopurile celui care ii foloseste. De exemplu cu 1.000.000 de euro imi pot lua vila, Ferarri si lant de aur sau pot locui bine merci in apartament si pot construi o scoala unde este nevoie. Conteaza ce vrei sa faci.
   
  8.Cum il vezi pe artistul  Eli la 6 ani dupa ce si-a zis of-urile despre industria muzicala in piesa Hip Hop de Timisoara 1?
  Muzica se schimba, creste  si se dezvolta odata cu artistul. Tot ce vad in jurul meu exprim in versuri. Muzica mea e oglinda a ceea ce se intampla in jurul meu, in orasul meu, in tara mea. In 2006 am exprimat nemultumirea unui oras intreg dupa concerte in care s-a facut playback cu nesimtire. In 6 ani am trait multe, am spus multe, si este abia inceputul !