Shakira construieste o scoala in tara natala

    0

    Una dintre cele mai active personalitati internationale in domeniul filantropic, Shakira a asistat recent la startul lucrarilor pentru constructia unei noi scoli in tara sa natala, Columbia. Artista a pus astfel prima caramida la temelia scolii Cartagena de Indias, un proiect sustinut de propria sa fundatie de caritate, Barefoot Foundation. Alaturi de activitatile filantropice, Shakira isi continua si noul turneu mondial, The Sun Come Out, in primavara acestui an artista fiind prezenta si la Bucuresti, pe 7 mai, in Piata Constitutiei.

    Proiectul Cartagena de Indias school destinat unei comunitati cu peste 1500 de copii, nu este primul de acest gen in care Shakira se implica prin intermediul fundatiei sale. Aflata recent intr-o vizita in Haiti, artista a donat 400.000 de dolari pentru reconstructia unei scoli din Port-au-Price, una dintre cele mai vechi institutii de invatamant de pe insula, puternic afectata de cutremurul din 2010. Un alt proiect recent derulat a fost cel destinat victimelor din Japonia, pentru care artista s-a implicat alaturi de alte staruri internationale in realizarea unui album muzical intitulat sugestiv “Cantece pentru Japonia”. Piesa Shakirei “Whenever, Whenever” a fost inclusa pe compilatie, alaturi de alte 37 de hit-uri de top, toate incasarile din vanzarea albumului fiind destinate ajutorarii victimelor catastrofei din Japonia. 

    Activitatile filantropice ale Shakirei i-au adus acestea si un titlu onorific oferit de Harvard Foundation, devenind Artistul Anului 2011. Distinctia primita din partea perstigioasei universitati este o recunoastere a realizarilor sale in muzica si nu numai, implicarile sale in proiecte de caritate nefiind trecute cu vederea: “Contributiile aduse muzicii  au fost aclamate de oameni din intreaga lume, artista fiind in aceleasi timp admirata pentru eforturile sale umanitare realizate prin intermediul propriei fundatii Barefoot” a declarat directorul Fundatiei Harvard, S. Allen Counter. Shakira se alatura astfel unei colectii impresionante de artisti care au fost onorati de-a lungul anilor cu aceeasi disttinctie, printre care Matt Damon, Salma Hayek, Will Smith sau Sharon Stone.

    Shakira se va afla primavara aceasta si la Bucuresti, unde pe 7 mai va sustine un concert in Piata Constitutiei. Organizat de Emagic, prezentat de Ciuc Premium si sustinut de Enel, show-ul este inclus in cadrul noului sau turneului mondial “The Sun Comes Out”. Biletele se gasesc online, pe www.myticket.ro sau in reteaua magazinelor Diverta, la magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului si The Ark (Uranus 150).