Fuego: „Este o dramă ceea ce se întâmplă astăzi în România”

0
Paul Surugiu este un artist care de fiecare dată când apare pe scenă ne aduce bucurie în suflete, emoții și trăiri intense. În cel mai recent spectacol Fuego promovează România și interpretează anumite roluri, el fiind de altfel și absolvent al Facultății de Teatru.
Spectacolul se numește TESTAMENT și reprezintă o lecție de patriotism în urma careia românii vor înțelege că nu-i deloc o rușine să fii patriot și să iubești arta și poezia! Întreg conceptul, poeziile și textele cântecelor aparțin marelui poet Grigore Vieru, cel care l-a considerat pe Paul Surugiu ca un fiu, colaborarea cu dânsul fiindu-i cea mai dragă, în ultimii ani ai vieții, după cea cu Ion și Doina Aldea Teodorovici.
Zilele trecute Paul a declarat într-un interviu acordat AgoraMedia, câteva lucruri extrem de interesante de care cei aflați la putere trebuie să țină cont pentru ca românii sa poata avea parte de o viață mai frumoasă:
„Românul ar trebui să nu îşi piardă identitatea, ar trebui să fie mai bun, pentru că ne-am înrăit, românul ar trebui să nu mai fie atât de duşmănos, românul ar trebui să fie mult mai generos, dar toate lucrurile acestea duc la faptul că românii sunt îngrijoraţi pentru traiul zilnic, nu au bani, nu au posibilităţi financiare. Din cauza asta este şi uitarea a tot ce e românesc. Dacă românul ar câştiga un salar bun cu care să poată trăi decent, atunci românul ar avea grijă şi de România, şi de limba română, ar avea grijă şi de un spectacol bun pe care să îl urmărească, românul ar fi cu totul şi cu totul altfel dar, din păcate, oamenii plâng, pentru că, unii dintre ei, nu au să le pună copiilor a doua zi mâncarea pe masă. E o tragedie, e o dramă ce se întâmplă azi în România şi atunci încerc, pe cât se poate, să le alin suferinţele şi tristeţile cu un spectacol care merge, zic eu, la inima lor.”
Sursa foto: Libertatea