Cât te costă să devii cântaret celebru?

0

Tinerii talentați își doresc foarte tare să devină cântareți de renume deoarece este cunoscut faptul că poți câstiga sume colosale în urma concertelor dacă ai parte de o piesă devenită hit, pe care să o fredoneze toată lumea.

Ca să devină hit o melodie este nevoie de foarte mulți bani. Fondurile sunt investite cu grijă de casele de productie care apeleaza la tactici inovatoare pentru a-i garanta unui artist cele mai bune compoziții muzicale. Pentru a avea șanse ca o piesa să ruleze la posturile de radio și televiziune este necesar ca aceasta să fie compusă de nume mari din domeniu. Pentru a colabora cu acești compozitori numiți fabricanți de hituri, trebuie să scoateți din buzunar urmatoarele sume:

1. Costi Ionita (compozitorul lui Shaggy) -10.000 euro

Ȋn prezent, Costi Ionita se numară printre artistii și producătorii respectați în străinăte, numeroși cântareți dorind să colaboreze cu el. Artistul român a lucrat cu nume grele din industria muzicala internațională, printre aceștia numărându-se Sean Paul si Shaggy. „I Need Your Love” a strâns peste 50 de milioane de vizualizări pe YouTube, iar pe site-ul artistului are aproape 300 de milioane, ceea ce îi completează veniturile cu peste 500.000 de euro. Performanţa din Statele Unite nu e singura pentru Costi Ioniţă. „I Need Your Love” a fost pe locul 1 la Radio BBC şi în Orientul Mijlociu (Dubai, Oman, Bahrain), şi pe locul 20 în Billboard, topul oficial al industriei muzicale din SUA. În Rusia, Costi s-a situat pe poziţia a noua, iar în Africa, pe locul cinci.

Sursa foto: Libertatea

2. Baietii de la Play and Win – 5.000 de euro

Sebastian Barac (25 de ani), Marcel Botezan(24 de ani) si Radu Bolfea (24 de ani) sunt cei trei membri ai Play&Win care au atins succesul cu melodiilor lor. Cei trei au simțit pentru prima data succesul european când au lansat piesa „Kylie” a băieților de la Akcent. Datorită succesului proiectului Inna, băieții primesc nenumărate cereri de colaborare cu artiști din Rusia, Ucraina, Polonia, Franta sau chiar Marea Britanie. Arkady, miliardarul rus care a apărut alături de Lady Gaga în videoclipul „Alejandro”, le-a oferit băieților suma de 100.000 de euro pentru a-i compune o piesă.”Dupa 12 ani de creație în industria muzicala, am prins experiența necesară pentru a ajunge în topul radiourilor internaționale. Ne bucurăm foarte mult că lumea ascultă și cumpăra muzica noastră. Promitem sa vă surprindem în continuare cu producții de succes internațional”, au declarat baieții.

Sursa foto: Facebook Play&Win

3. Smiley – 5000 euro

Andrei Tiberiu Maria sau Smiley (30 de ani), aşa cum îl cunoaşte toată ţara, este cel mai bun exemplu de succes în muzică. Piteşeteanul şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, când a intrat în trupa de pop break­­dance Simplu, alături de CRBL, Piticu’, Francezu’ şi Omu’ Negru. A cunoscut succesul cu melodii precum „Oare ştii” sau „Oficial îmi merge bine”, iar ultima colaborare cu trupa a avut-o în 2011. În umă cu mai multi ani, Smiley s-a lansat şi ca artist solo şi a avut un succes şi mai mare, lucru ce i-a deschis drumul către o carieră de producător. Mai mult decât faima,Smiley este la ora actuală unul dintre cei mai buni compozitori.


Sursa foto: Hahahaproduction

4. Marius Moga  – 3500 euro

Micul Mozart are propria casa de discuri DeMoga Music. Printre cele mai bune piese compuse de Marius Moga se numără și “The man who never lied” pentru Maroon 5. Această piesă, la care Moga a lucrat împreună cu Bryan West și Adam Levine, a fost inclusă pe albumul celor de la Maroon5, “OverExposed”. După ce a compus piesa pentru celebra trupă Maroon 5, Moga a luat parte și la compunerea primului single al câștigătorului de la Vocea Americii, Jermaine Paul. „I believe in this life” este single-ul la care a participat compozitorul român alături de Jason Nevins Și Greg Holden în New York. Marius Moga a realizat și piesa „7 Seconds”, de pe coloana sonoră a filmului cu același nume, care îl are în rolul principal pe Wesley Snipes.

 

Sursa foto: Pro tv