Chiar și prezentatorii tv celebri pe care îi vedeți zilnic la televizor au fost puși la un moment dat în situatia de a participa la interviuri pentru a obține locul de munca mult dorit pe care îl ocupa în televiziune. Ȋn unele locuri au fost refuzați iar în altele angajatorii au considerat că sunt cei mai potriviți pentru rolul respectiv. Aceștia nu ar fi reusit să obțina posturile respective dacă nu ar fi ținut cont de anumite reguli oferite chiar de către experții din domeniu:
Sursa foto: Antena 1- Andreea Berecleanu
ATITUDINEA CONTEAZĂ
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să fii sigur că te prezinți la interviu cu o atitudine corespunzătoare. Este normal să fii emoționat înainte de un interviu, dar trebuie să-ti schimbi modul de gândire referitor la acest lucru. Mulți petrec ore în șir gândindu-se la toate lucrurile ce ar putea merge prost, iar apoi, ca rezultat, chiar greșesc la interviu. Gândește-te la interviu ca la un joc. Aceasta este șansa ta de a-ți dovedi calitățile reale! Nu este vorba doar despre un angajator care te intervievează pentru un post. Vrei să vezi dacă televiziunea respectivă ți se potriveste. Dacă vei gândi asa, nu te vei purta ca un om disperat, gata să accepte orice job i s-ar oferi.
GÂNDEȘTE POZITIV
Cu o zi înainte de interviu gândește-te că interviul va merge foarte bine, că vei da răspunsuri inteligente, că vei fi relaxat și încrezător.
PREGĂTIREA E VITALĂ
Ca pentru orice alt test, trebuie să te pregatesti din timp pentru interviu. Gândește-te la ce ar vrea să știe angajatorul și pregătește niste răspunsuri. Firmele vor oameni optimiști și motivați, așa încât fii sigur că răspunsurile tale reflectă aceste calități. Chiar dacă fiecare interviu este diferit, există întrebări care apar mereu, iar un răspuns pregătit din timp te va transforma într-o persoană încrezătoare și îl va impresiona pe angajator.
TRANSFORMĂ-ȚI DEFECTELE ȊN CALITǍȚI
O altă întrebare foarte frecventă este aceea referitoare la defecte. Intervievatul precaut va ști cum să transforme un răspuns negativ într-unul pozitiv, explicând cum un defect poate deveni o calitate. Spunând că ai probleme pentru c dai foarte multă atenție detaliilor sau că simți nevoia să fii motivat reprezintă răspunsuri bune. Răspunzând la întrebări negative vorbind despre experiențe trecute înseamnă că ai învațat din greșeli și ai devenit mai bun.
PRIMA IMPRESIE CONTEAZA
Trebuie să știi exact la ce televiziune te duci și câteva detalii despre tematica acelui post, cât și numele celui pe care îl întâlnești. Nu uita să îti acorzi 15 minute în plus pentru cazul în care esti prins în trafic. Când ajungi la interviu strânge mâna intervievatorului cu putere și privește-l în ochi. Interviul este ocazia ta de a face o impresie foarte bună. Tratează-i politicos pe toți pe care îi întâlnești. Cât aștepți, nu trimite SMS-uri, pentru că s-ar putea ca cineva să-ti urmărească gesturile.
Iată și câteva lucruri care nu se fac: nu mesteca gumă, nu fuma, nu lăsa telefonul deschis, nu întrerupe pe cineva în timpul discutiei..