Cum să devii prezentator TV

0

Ȋn cazul în care îți dorești o carieră în televiziune sau în lumea filmului, trebuie să știi că există școli speciale în București unde ești învățat ce înseamnă show-uri live, emisiuni înregistrate, dicție, actorie și multe alte lucruri interesante. Cel mai mare beneficiu al unei astfel de școli este practica pe care cursanții o fac, îndrumați fiind de oameni din domeniu. Cele mai cunoscute școli ce te pot ajuta să îți urmezi visul, sunt urmatoarele:

Intact Media Academy – școala media în cadrul căreia poți urma mai multe cursuri: prezentator TV, reporter, cameraman, editor imagine, public speaking. Taxa aferentă unui modul este de 1500 de euro, iar durata unui modul este de 3 luni. Traineri: Alesandra Stoicescu, Carmen Avram, Dan Negru, Simona Gherghe si mulți alții.

 http://www.intactmediaacademy.ro

Scoala de Televiziune Tudor Vornicu – există din anul 2009 și oferă următoarele specializări: prezentator TV, producător programe și știri, reporter, redactor, editor, operator și editor imagine, montaj, jurnalism, grafică, make-up. Printre traineri se numără Vlad Ionescu, Teo Trandafir, Raluca Moianu, Simona Patruleasa, Ioana Maria Moldivan. Pentru cursurile de un an de zile taxa de înscriere și rezervare a locului este de 100 de euro, iar costul materialelor didactice este de înca 100 de euro. Pe lânga asta, costul lunar al școlii este de 109 euro, timp de 10 luni. Ȋn total, 1290 de euro. Absolvenți ai acestei școli de televiziune sunt: Adelina Pestritu, Ilinca Obadescu (Kanal D), Valentin Butnaru (Antena 1), Andra Trandas (Antena Stars). 

http://www.scoala.tv/

Academy by Ruxandra Ion Ruxandra Ion – Școala Ruxandrei oferă cursuri de actorie, voice acting, dicție, prezentator, dans, producție, regie și scenaristică. Traineri: Silviu Mircescu, Carmen Tanase, Adela Popescu, Marian Ralea, Crina Mardare, Teo Trandafir, Ducu Ion. Taxele pornesc de la 300 de euro și ajung pâna la 500 de euro, în funcție de grupa de vârstă. 

http://academytv.ro/

Școala tehnică postliceală de Artă Teatrală și Cinematografică – aici înveți totul despre film, teatru și regie de spectacol. Sunt locuri limitate, astfel: 20 de locuri la fiecare din cele 6 specializari: asistent regizor artistic, asistent producator film-tv, editor imagine, operator sunet, cameraman fotoreporter, tehnician iluminare filmare. Taxa de școlarizare este de 1400 de euro pe an, sumă ce poate fi plătită în 4 tranșe.

http://www.spatc.ro/

Media FEM – Scoala Natională de Jurnalism – este singura scoală independentă de jurnalism din România, care oferă și cursuri de redactor (36 locuri gratuite) , make-up artist (60 locuri gratuite), editor imagine (48 de locuri gratuite), cameraman – fotoreporter (96 de locuri disponibile), regizor emisie (20 de locuri gratuite), reporter tv (92 de locuri gratuite). Printre traineri se numără: Simona Calancea, Anca Nastase, Marian Tanase, Vlad Ioachimescu, Oana Baluta.

http://www.mediafem.ro/