Hidrocolonoterapia, noua metodă de a slăbi în rândul vedetelor

0

Hidrocolonoterapia este folosită din ce în ce mai des, în special de celebrităţi care doresc să-şi menţină silueta şi să facă detoxifiere. Clismele sunt făcute din vremuri străvechi şi nu presupun nevoia unui echipament special. Ele curăţă colonul cu ajutorul apei calde, dar în unele situaţii se utilizează şi cafeaua sau ceaiul din plante medicinale.

Oprah Winfrey

Oprah a anunțat  chiar în propria emisiune că apelând la această metodă a reușit  să slăbească, folosind în plus și câteva shake-uri în dietă dar și ceaiuri din plante.

Sursa foto: Pinterest

Madonna

Sursa foto: Pinterest

Madonna obișnuiește să apeleze regulat la această metodă pentru a-și curăța colonul și a se menține în formă. A declarat că în felul acesta are parte de o energie mult mai mare pe care și-o poate canaliza în viața de zi cu zi.

Britney Spears

Celebra cântăreaţă a dat jos 13 kilograme acumulate apelând la hidrocolonoterapie de trei ori pe săptămână. Motivul pentru care a ales calea rapidă este acela că vedetei nu-i place să facă sport şi nici nu vrea să mănânce sănătos pentru a slăbi eficient. “Britney ar face orice pentru a evita sportul şi mâncatul sănătos atunci când vine vorba despre slăbit. A făcut cercetări pe cont propriu despre metode creative de a slăbi şi a descoperit faptul că idolul său, Marilyn Monroe îşi menţinea silueta cu ajutorul clismelor. Britney ar fi tentată să încerce şi ea metoda”, susţine o sursă din anturajul vedetei. 

Sursa foto: Pinterest

 Ce este Hidrocolonoterapia?

Hidrocolonoterapia este  o metodă de tratament prin care intestinul gros (colonul ) este  curațat de “gunoaiele” metabolice depuse în interiorul său în urma procesarii alimentelor. Aceste reziduuri deregleaza funcțiile digestive normale și prin toxinele care apar pur și simplu otrăvesc organismul. Numeroase boli sunt  cauzate de acumularea de reziduuri toxice în organism.
Constipatia cronica favorizează autointoxicarea ( organismul recirculă toxinele din colon) dar și cancerul de colon. Colonul are capacitatea de a depozita reziduurile și de a face față substanțelor iritante și alergenilor pe termen lung. Depășirea capacităților colonului de a rezolva aceste probleme se instaleaza lent, astfel încât nu ne dăm seama decât târziu că s-a atins punctul critic în care el nu mai funcționează la parametrii normali.
Printre semnele care ne arată “suferința tăcută a intestinului gros” sunt: balonarea, constipația, diareea,  durerile și discomfortul abdominal, durerile de cap,  scăderea capacitățiii de concentrare și a performanțelor intelectuale “ceața pe creier” , oboseala cronică, iritații ale pielii, urticarie, alergii,  mâncărime cutanată,  dureri articulare.

Concluzie:
Chiar dacă veți încerca sau nu această metodă, hidrocolonoterpia nu constituie o soluţie bună pentru a rezolva problemele cu greutatea. Poate avea un rol important în detoxifierea colonului, dar numai dacă este efectuată la recomandarea unui medic şi la o frecvenţă stabilită de un specialist.

Sursa informare: Centrul medical Nedelcu Ioan
Sursa foto: Pinterest