Paradisul Angelinei Jolie? Vietnam!

0

Vietnam, mult timp popular pentru cei cu rucsacul în spate, oferă acum experiențe de lux pentru călătorul cu cerințe speciale, de asemenea. Acest lucru, pus laolalta cu un peisaj minunat și o fantastică bucătărie vietnameză cu influențe franțuzești, va face să merite pregătirea pentru o aventură asiatică, cu șederea în una sau toate cele trei dintre aceste resorturi de lux și hoteluri vietnameze. Cei care au fost măcar o dată în Vietnam știu că localnicii sunt extrem de ospitalieri și nu te refuză niciodată, răspunzând afirmativ la orice întrebare cu zâmbetul pe buze. Vietnamul este o destinație mult îndrăgită de celebrități. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg și soția lui Priscilla, au vizitat Ha Long Bay and Sapa în 2011 și de atunci revin pe acele meleaguri de fiecare dată când au ocazia. Angelina Jolie este una dintre vedetele care obișnuiesc să meargă des în Vietnam spunând că acel loc reprezintă o parte din paradis pe care a avut ocazia să o vadă.

Sursa foto: Louis Vuitton

Cele mai des alese resort-uri din Vietnam de către celebrități sunt acestea:

Amanoi

Amanoi este situat lângă Vinh Hy Bay, în Nui Chua National Park, cu vederi uimitoare la ocean.

Sursa foto: www.kuoni.co.uk

Pavilionul piscinei este privat, superb și spațios, de aproximativ 125 metri pătrați. Un minunat bol de fructe tropicale proaspete te întâmpină, iar asistentul de oaspeți, care iți arată camera, iți va explica toate caracteristicile, inclusiv cele legate de iluminatul intuitiv și controlarea temperaturii. Cum sosești în acest loc de vis primești gustări gratuite, o geantă de plajă, umbrele de soare și o lanternă pentru utilizare în timpul șederii.

Complexul este construit într-o stâncă abruptă, astfel încât majoritatea oaspeților vor opta pentru un mijloc de transport ca să ajungă la locație pe plajă, dar poți alege și mersul pe jos pentru a face puțina mișcare. Această parte din Vietnam este destul de arid, astfel că vei vedea cactuși, precum și floră tropicală, cum ar fi Lantana. Există o varietate de păsări indigene, inclusiv unele foarte sociabile care ciripesc amuzant, ceea ce îi încânta pe ornitologi și pe oaspeții curioși deopotrivă. 

Atracția principală este navigatul  către un loc pentru snorkeling unde se poate vedea o varietate de corali și pești tropicali, inclusiv peștele papagal și steaua de mare. Beach Club este un loc perfect pentru un prânz cu salată de taiței vietnamezi ,cu carne de porc marinată la grătar, rulouri vietnameze de primăvară perfect crocante și ierburi proaspete, una dintre cele mai bune versiuni ale Bun Cha Gio pe care o poți gusta vreodată, și cu o superbă priveliște asupra oceanului, de care să te bucuri în timpul mesei. 

Cina este, de asemenea, un deliciu, cu sucuri proaspete și iaurt de casă, fulgi de ovaz și produse de patiserie oferite ca un mic dejun și specialități occidentale.Te poți bucura și de un delicios sufleu de fructul pasiunii pe care doar aici îl poți servi. Ceaiul de după-amiază este oferit zilnic între 3:30-4:30 PM și este însoțit de prăjituri de orez umplute cu carne de pui sau de scoici tocate. Pasionații de cafea nu trebuie să piardă cafeaua vietnameză cu gheată, adaptată la gustul dulce dorit.

Four Seasons Resort Nam Hai

Nam Hai este cel mai luxuriant complex de lânga Hoi An, multă vreme favorit printre călători, fiind parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, cu clădiri rămase dintr-un port comercial al Asiei de Sud-Est din secolul al 18-lea. 

Sursa foto: www.kuoni.co.uk

Nam Hai a devenit Four Seasons în decembrie 2016 făcându-se renovări semnificative în camere, recepție, centrul de sănătate, un centru pentru copii, și adăugarea unui nou bar pe plaja. În plus față de plajă, complexul oferă piscine pe niveluri (inclusiv o piscină numai pentru adulți), terenuri de tenis, terenuri de baschet și un centru spa cu 8 pavilioane private de tratament. Vilele oferă una, două sau cinci dormitoare, iar unele includ propria lor piscină privată, perfectă pentru cupluri, dar și pentru escapade extinse de lux, cu familia. Fiecare are propria grădină tropicală, cu cabină de duș in aer liber, precum și o baie interioară cu cadă.

Sofitel Legend Metropole Hanoi

Sofitel Legend Metropole Hanoi poate fi un hotel urban, dar datorită stilului său colonial francez și istoriei conservate, fiind deschis în 1901 și avand oaspeți precum Charlie Chaplin, autori ca Somerset Maugham și Graham Greene și Francois Mitterand, hotelul este ca o liniștită oază în mijlocul agitației din Hanoi.

Sursa foto: Accor Hotels

Esti întâmpinat politicos de asociatii hotelului, îmbrăcați elegant în „ao dai” alb, rochie tradițională vietnameză, și, dacă stai la nivelul Club vei fi condus până la Metropole Club Lounge pentru check-in și o băutură de bun-venit. Camerele „Opera Wing Grand Premium” sunt spațioase cu o suprafată de 48 metri pătrați, fie cu un pat dublu sau două paturi de o persoană, fiind paturi de lux și ultra-confortabile în stilul Sofitel în care veți fi tentați să dormiți până târziu. Nu pierdeți micul dejun în Club Lounge, care oferă  un bufet de fructe proaspete, produse de patiserie, iaurturi, cereale și gustari reci, precum și opțiuni calde dintr-un meniu à la carte!