Dieta cu lapte și banane

0

Dacă eşti în căutarea unei diete fulger care să te scape de câteva kilograme pe care le ai în plus, trebuie să încerci acest plan alimentar pe bază de banane şi lapte. Cea mai populară versiune a dietei constă în consumul a 2-3 banane şi un pahar cu lapte degresat pe zi, timp de 3-4 zile.

Când am auzit despre dieta cu banane am fost total nedumerită deoarece banana se consideră a fi fructul cu o cantitate de calorii destul de mare – 96 kkal la 100g. Conținutul ridicat de amidon și zaharuri – glucoză, zaharoză și fructoză – fac banana să fie destul de hrănitoare. Cu toate acestea, există o dietă cu banane pentru pierderea în greutate. Autorul acestei diete este nutriționistul britanic Jane Griffin. Ea a propus o dietă bazată doar pe consumul laptelui si al bananelor. Tot ceea ce trebuie să faci este să consumi de dimineață până seară doar lapte si banane, separat sau mixate, până când pierzi kilogramele pe care le ai în plus.

Sofia Vergara  este una dintre primele vedete care au încercat această dietă. Ea a reușit să slăbească 5 kg într-o săptămână.

Sursa foto: Sofia Vergara- www.buzzfeed.com

De ce laptele?

S-a constatat că persoanele care au consumat nu mai puțin de 2 pahare de lapte pe zi, au reușit să atingă rezultate foarte bune în procesul de slăbire spre deosebire de cele care nu au consumat lapte (sau au consumat însă în cantități mici). Laptele ajută să scăpați de kilogramele pe care le aveți în plus datorită conținutului de calciu si vitamina D. Mai mult decât atât, laptele este bogat în proteine și oferă o senzație de sațietate de durată, lucru important în condițiile urmării unei diete.

Sursa foto: Pinterest

De ce bananele?

Bananele sunt fructe care dau energie. Pulpa fructului conține o cantitate semnificativă de amidon si zaharuri, adică carbohidrați simpli. Carbohidrații simpli sunt ușor scindați în organism și elimină multă energie. Prin urmare, bananele sunt un produs sățios. Bananele au un conținut bogat de vitamine (vitamina A, aproape toate vitaminele din grupul B, vitaminele C si E, P) și de asemenea conțin macroelemente (calciu, fosfor, kaliu, magneziu, natriu) și un șir de microelemente (fier, zinc, seleniu, fluor, mangan).

Sursa foto: Pinterest

Unii nutriționiști nu acceptă această dietă

Dieta cu lapte si banane este însă o metodă contestată de către unii nutriționiști, care o consideră chiar periculoasă pentru cei care o aplică pe termen lung: “Nu are cum să fie sănătoasă. O astfel de dietă îți introduce în organism aproape 3000 de calorii în fiecare zi, o cantitate mult mai mare decât necesarul unei femei. Meniul este restrictiv, prezintă lipsa unor nutrienți necesari în alimentația zilnică a unei persoane sănătoase. Ȋn momentul în care ajungi să fii sătul de atâtea banane, riști să devii subnutrit sau să te arunci din disperare asupra altor alimente”, consideră nutriționistul Keri Glassman.