Greenery, culoarea anului 2017

0

Culoarea anului, desemnată de Institutul Pantone, este o selecție reprezentativa a culorii, o previzualizare a ceea ce vedem că se întamplă în cultura noastră globală, fapt ce reflectă o stare de spirit sau o atitudine.

Sursa foto: www.forbes.com

Renumitul furnizor de culori pledează pentru o nuantă proaspătă și energică ce te duce cu gândul la primele zile de primăvară când totul prinde viată, nuanță ce reprezintă tendința anului 2017. Aceasta a fost cu siguranță una dintre temele principale ale colecțiilor Primavară-Vară 2017, unde toate elementele ce țin de botanică au fost în centrul atenției. Designeri ca Sies Marjan, Balenciaga, Emilio Pucci, Gucci, Michael Kors, Kenzo, Zac Posen si Cynthia Rowley au creat ținute în tonuri pe care Pantone le numește „neutrul naturii”.

Sursa foto: www.balenciaga.com

Balenciaga a lucrat cu nuanța aceasta pentru o salopeta având ca tematică horticultura, în timp ce pentru Michael Kors a constituit premisa unei rochii cu volane, cu accente moderne. Cynthia Rowley a lucrat cu nuanța la brodarea unor siluete superbe pentru a ilustra o estetică boemă, iar Gucci a folosit-o fără reținere pentru pantaloni și paltoane într-o structură monocromatică. Mai multe branduri au ales o versiune mai intensă a culorii, spre exemplu Moschino a prezentat o rochie smarald cu volane exagerate. O nuanță mai închisă, verde sticlă, a apărut de asemenea, în colecții aparținând Soniei Rykiel, Balmain si Rochas.

Sursa foto: Pinterest- Gucci 2017

Luați în considerare modernizarea garderobei prin aducerea prospețimii naturii în interiorul locuinței dumneavoastră. Casele de modă renumite au prezentat verdele crud în diverse moduri, de la a fi purtat monocromatic pentru un plus de efect și pâna la amestecul de nuanțe dinamice pentru vara ce se apropie.

Sursa foto: Pinterest

Ȋn orice modalitate ați alege să purtati nuanța anului, nu pierdeți din vedere faptul că acesta va fi sezonul în care puteți să vă bucurați de ceea ce vă place!